Foto:shutterstock

U Crnoj Gori nam jeste najbliže more, a putovanje vozom često se ispostavlja kao najudobnija i najopuštenija varijanta. Ipak, ne i za putnike koji su prekjuče krenuli vozom Beograd-Bar i putovali više od 20 sati.

„Putovali smo vozom 21 sat, umesto 11“, kaže Đina, koja je vozom krenula na dugoočekivani odmor u Crnoj Gori. „Trebalo je da krenemo u 21, kasnili smo nekih pola sata, i po planu je bilo da stignemo oko osam ujutru, a mi smo u Bar stigli tek posle 18. Dakle, ukupno sam putovala oko 28 sati do Boke, jer moraš dva sata ranije da odeš da utovariš auto na voz, pa to nerealno putovanje vozom od 21 sat, pa čekanje na auto, pa još dva sata kolima od Bara“, priča Đina.

Problem je bio u lokomotivi.

„Neki su pričali da je od početka delovalo da nešto nije u redu, ali da se računalo da će izgurati. Voz je više puta stajao po dva-tri sata. Prošli smo Prijepolje kad je lokomotiva definitivno otkazala. Onda smo čekali da nam pošalju lokomotivu iz Prijepolja, koja nas je vratila tamo na stanicu. Onda su je skinuli, a mi smo čekali da pošalju drugu lokomotivu iz Požege. I na kraju, da sve bude luđe, neko je valjda čuo da smo zaglavljeni, pa nam je država poslala sendviče – koje smo čekali još sat i po. Jesmo bili gladni, ali više smo želeli da stignemo što pre“, kaže Đina.

Pročitajte još:

Voz je bio pun. „Čula sam da su naručili 370 sendviča“, otkriva nam sagovornica, a pohvalu ima za konduktera, koji je „davao sve od sebe da umiri putnike, ali ni on nije znao šta se tačno dešava“. „Na kraju je od svakog uzeo kontakt i najavio da će nas zvati da bismo izneli svoje utiske, a navodno će nam i vratiti deo novca“.

Našoj redakciji juče se javila i Isidora, s molbom da proverimo šta se dešava s vozom Beograd-Bar, koji „stoji već nekoliko sati na graničnom prelazu Prijepolje. Pokvarila se prvo jedna, pa druga lokomotiva kojoj kočnice nisu u ispravnom stanju“.

Iz Železnica Srbije nam se nisu javljali, ali su za Danas iz Srbija voza potvrdili da je zbog tehničkih smetnji voz na liniji Beograd-Bar stao na stanici Prijepolje teretna.

„Defektirale su dve lokomotive Srbija voza, usled čega je on stao u stanici Prijepolje teretna, pa smo uputili molbu kolegama iz Srbija karga koji su nam izašli u susret i dopremili svoju lokomotivu i nakačili na barski voz, nakon čega je on nastavio putovanje ka Crnoj Gori“, objašnjavaju iz Srbija voza. Izvinjavaju se putnicima zbog neprijatnosti koju su doživeli i poručuju im da sačuvaju svoje vozne karte jer uz njih mogu da ostvare povraćaj novca.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (56)