crna gora koncerti
Foto: Aleksandar Kamasi / Shutterstock

Ovog leta u Crnoj Gori očekuje se bogat muzički program.

Osim plaža, zanimljivih uvala i drugih prirodnih lepota, Crna Gora leti nudi i još ponešto. I ove sezone gosti će moći da uživaju u brojnim koncertima i festivalima.

Koji su aduti za leto 2022, za Novu govore iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Sea Dance i The Hype festival

„Sea Dance festival biće održan od 26. do 28. avgusta u tirkiznoj uvali plaže Buljarica. Za sada ovaj najpopularniji letnji festival predvode evrovizijski fenomeni Kalush Orchestra – pobednici Evrovizije i Konstrakta, kao i vodeća regionalna senzacija Dubioza Kolektiv, a vrlo brzo biće objavljena mnoga druga imena koja će obeležiti letnju sezonu na crnogorskom primorju.“

Osim toga, leto u Crnoj Gori biće bogatije i za The Hype festival – novi muzički festival koji će se u Herceg Novom održati od 19. do 21. avgusta i okupiti elitu regionalne muzičke scene.

„Nastupiće Džiboni, Bajaga i instruktori, Who See, Hladno pivo, TBF i Silente, Dr Nele Karajlić i drugi. Pored navedenih večernjih koncerata, tokom svih dana festivala očekuju vas dnevne žurke na plaži, kao i puno propratnih događaja duž hercegnovske rivijere.“

U Baru će se svakog petka od 16. jula do 6. avgusta održavati poznata muzička manifestacija “Ljeto sa zvijezdama” za sve ljubitelje raznih žanrova sa izvođačima iz Crne Gore i bivših YU republika.

Svetski kup u Kite surfingu

Pročitajte još:

„Tokom letnje turističke sezone na Velikoj plaži u Ulcinju planirano je održavanje jednog od najuzbudljivijih doživljaja na moru, koji svake godine sve više privlači ljubitelje ovog sporta“, kažu iz NTO CG.

Purgatorije u Tivtu

Tradiciionalno u Budvi se i ovog leta održava Grad Teatar, skup muzičkih, glumačkih, likovnih i književnih dešavanja.

Takođe, za 28. jun je najavljeno otvaranje festivala Purgatorije u okviru kog posetioce očekuju brojna dešavanja na letnjoj sceni Ljetnjikovca Buća koji svake godine privlači sve veći broj posetilaca.

BONUS VIDEO: Prirodne lepote Crne Gore

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram