Foto: Ana Marković

Ko bi rekao da ovu plažicu smatraju najlepšom?

Sigurno nije mogla postojati prikladnija destinacija koja bi zaslužila titulu „Biser Mediterana“ od Crne Gore, male zemlje koja ima moćan pun doživljaj putovanja. Utopljena u evropsku istoriju i dom najbolje čuvanih tajni prirode, Crna Gora je isto toliko destinacija iz snova za ljubitelje kulture kao i za ovisnike o avanturama.

Šarmantni srednjovekovni gradovi-tvrđave i prelepe primorske crkve mame ljubitelje istorije i kulture na zaista impresivno iskustvo, dok dramatična obala i netaknute plaže u Crnoj Gori obećavaju tirkiznu vodu i mir – kakav se nigde ne može kupiti. Neverovatno je kako je crnogorska obala duga 295 km prekrivena nekim od najživopisnijih plaža na svetu, ali jedna se izdvaja.

Plaža Mogren

Ova prelepa peščana plaža zaštićena liticama u blizini starog grada Budve je veliki favorit među lokalnim stanovništvom i glavni kandidat za najbolje plaže u Crnoj Gori. Lako dostupna obalnim putem, slikovita plaža je podeljena na dva dela šarmantno neravnim planinama.

Prelepa, ali prometna plaža Mogren u Crnoj Gori nudi savršene mogućnosti za fotografisanje morskog pejzaža, kao i lepe zaklonjene uvale za opuštanje i protezanje u blizini svetlucavog čistog mora.

*

Dve peščane deonice su povezane tunelom, dok ljubitelji avanture mogu da izaberu da se popnu uz litice za lude skokove i nalet adrenalina.

Restoran na vrhu je lep za brzi zalogaj, dok su brojni barovi i restorani u Budvi udaljeni samo par koraka.

***

Bonus video: Klubovi u Budvi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare