Kopaonik Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za danas na jak mraz i ledeni dan, koji će na planinama spustiti temperature i do -20. Ipak, teško da će to pokolebati skijaše da izađu na staze - proverili smo šta ih trenutno čeka na najpopularnijim skijalištima Srbije.

Prema podacima sa meteorološke stanice Kopaonik, trenutna temperatura na omiljenoj planini skijaša je oko -14, vedro je i sunčano, duva povetarac, a visina snega je čak 112 cm. Ipak, na stazama je 10-60 cm, prenosi InfoKop.

Vremenska prognoza za Kopaonik Foto:Screenshot/infokop.net

I na Zlatiboru je vedro i hladno, -15 stepeni što je minimalna temperatura prognozirana za danas, a mogla bi da raste do -5. Visina snega na stazama Tornika je 20-40 cm, a za naredne dane najavljene su nove padavine.

Vremenska prognoza Foto:hidmet.gov.rs

Pročitajte još:

Što se tiče Stare planine, na stazama ski centra Babin zub, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758m, trenutno je 30-50cm snega, a prema podacima sa sajta Skijališta Srbije sneg i danas pada, temperatura je -12 i duva vetar od 11m u sekundi.

Kako je za Nova.rs najavila Senija Vukajlović, meteorološkinja RHMZ, u prognozi do kraja januara, danas posle podne na severu, a zatim i u ostalim krajevima Srbije, očekuje se postepeno naoblačenje, a krajem dana i tokom noći mestimično sa snegom, tako će snežni pokrivač na planinama, kako se čini, još da raste do vikenda.

***

Bonus video: Kopaonik na -17 stepeni

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram