italija
Foto:shutterstock.

Italija konačno otvara svoje granice za građane Srbije. Zato smo proverili koliko koštaju ponude turističkih agencija za obilazak najpopularnijih mesta ove zemlje.

Trst 29 evra

Preko agencije Lavli Travel moguće je otići do Trsta autobusom za 29 evra po osobi. Aktuelni popusti su za polaske 18. i 25. marta. Tura se vodi da traje tri dana, s tim što je zapravo u pitanju jedan dan u Trstu – prvog dana se polazi kasno uveče, a trećeg dana se stiže u Beograd rano ujutru, tako da noćenja u Italiji nema. Program uključuje prevoz autobusom, turističkog pratioca grupe tokom putovanja i agencijske usluge.

Venecija 39 evra

I Veneciju je lako rezervisati ovih dana povoljno. Autobuski prevoz i troškovi organizacije putovanja mogu da se nađu za 39 evra po osobi. U pitanju je cena za polaske 11. i 25. marta, a u Veneciji se boravi jedan ceo dan, s tim što se kreće veče pre i stiže u Srbiju jutro posle. U cenu je uračunato: prevoz autobusom , izlet do Venecije (prevoz autobusom, brodom/vozom, taksa, parking,vodič), usluge turističkog pratioca grupe tokom putovanja, agencijske usluge.

Toskana 119 evra

Preko agencije Feliks travel, prvomajske praznike možete da provedete u Toskani. U pitanju je tura sa sa fakultativnim obilascima Firence, Pize, Siene, San Điminjana… Paket aranžman traje pet dana i obuhvata autobuski prevoz + smeštaj na bazi dva noćenja sa doručkom.

U ovom slulčaju, kao i u drugim obilascima, ne treba zaboraviti troškove za fakultativne izlete. Recimo, Sijena i San Điminjano kopštaju oko 30 evra, Luka i Piza 25 evra, a fakultativna šetnja upoznavanja Firence desetak evra.

Umbrija 129 evra

Preko agencije Eta turs za prvomajske praznike možete da posetite Umbriju, tj. mesta Chianciano Terme, Peruđu, Asizi, Areko, Montepulćano.

Za 129 evra po sobi dobijate autobuski prevoz i tri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice u Chianciano Termama.

Rim avionom 479 evra

Preko agencije Filip travel možete da odete do Rima na nekoliko dana oko Uskrsa. Recimo, za termin od 21. aprila paket aranžman od tri noćenja za dve osobe je 958 evra.

U cenu je uračunato: aerodromske takse, avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd, smeštaj u hotelu kategorije 3*/4*zvezdice u centru Rima u zoni Termini, tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu, poludnevno panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Podsećamo, od 1. marta građani Srbije ponovo posle dve godine mogu u Italiju turistički.

Kako stoji na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, to je moguće uz obavezno stavljanje na uvid sledećih dokumenata:

digitalni obrazac za praćenje putnika tzv. “Passenger Locator Form” (u digitalnoj ili papirnoj formi) i

zeleni sertifikat kovid 19 (sertifikat o vakcinaciji vakcinama priznatim u EU (Pfizer-BioNtech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax) , ILI sertifikat o preležanoj bolesti ILI negativni PCR test, ne stariji od 72 sata ILI negativni antigenski test, ne stariji od 48 sati) ili drugi sertifikat o vakcinaciji priznat u Italiji.

Prihvataju se kombinacije vakcina, s tim da je merodavna poslednje primljena vakcina. Period važenja je maksimalno šest meseci (do 180 dana) od primanja poslednje doze, a isti period se prihvata i kada je reč o preležanoj bolesti.

Osobe vakcinisane nekom od vakcina koje nisu priznate mogu da prime dozu m-RNA (Comirnaty o Spikevax) vakcine u periodu od 28 do 180 dana od završetka primarnog ciklusa vakcinacije, kako bi imale status potpuno vakcinisane osobe.

BONUS VIDEO: Predivni Bondi bazeni na Tihom okeanu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram