slon-kuća
Čeka da je iznajmite: Foto: Profimedia.rs

Žudite za avanturom, sanjate o vikendu koji nikad niste doživeli, ali niste pronašli savršen smeštaj koji je sam po sebi vredan putovanja. Tu je slon-kuća, spremna za sve koji tragaju za kraljevskim tretmanom.

Neke stvari su vredne pređenih kilometara ako biste da iskusite nešto nesvakidašnje, što ćete pamtiti dugo. Takva je slon-kućica pod imenom Lusi.
Sagrađena je davne 1881, čak pre čuvenog Kipa slobode u Njujorku ili Ajfelovog tornja u Parizu.

slon-kuća
Starija je od Kipa slobode; Foto: Profimedia.rs

Isprva je bila jedna od brojnih živopisnih, uglavnom ekstravagnatnih građevina načičkanih uz auto-put u Americi kao prostor za reklamiranje. Visoka čak šest spratova, Lusi je danas smeštena na obali grada Margejt u Nju Džersiju.

slon-kuća
Možete se baškariti na francuskom krevetu; Foto: Profimedia.rs

Ako je iznajmite, uživaćete u francuskom krevetu koji je smešten u otvorenom salonu, uz prostor za obedovanje, a ima i jednu spavaću sobu.

slon-kuća
Očaravajuć pogled na Atlantik; Foto: Profimedia.rs

Sa zadnje strane je platforma s koje pogled puca na Atlantik.

Pročitajte još:

Lusi je prve goste primila još davne 1902, a kasnije je tokom godina bila i taverna gde je gost bio čak i bivši američki predsednik Vudro Vilson. Sada je spremna da ugosti sve zainteresovane, koji žele da se upuste u avanturu i krenu na ovu nesvakidašnju destinaciju. Zanimljivo je da boravak u slon-kućici košta 138 dolara za tri dana – tačno onoliko godina koliko Lusi sada ima.