Turisti u Tajlandu znaju zašto idu u izolaciju

Putovanja 11. mar. 202112:17 > 12:18
Podeli:
Foto:Shutterstock

Kako bi oživeli turizam u doba pandemije tajlandske vlasti su odlučile da omoguće turistima da obavezne dve nedelje karantina provedu na jahtama.

Turisti koji odluče da provedu svoje dve nedelje izolacije na moru moraće sve vreme da nose narukvicu koja će meriti temperaturu, krvni pritisak i slati GPS signal kako ne bi mogli da se udalje van dozvoljenog radijusa.

Pročitajte još:

Nešto ranije, u januaru turisti su vreme u izolaciji mogli da skrate igrajući golf u risortu smeštenom na sat vremena od Bangkoka, a nakon što bi testovi na koronavirus pokazali da su zdravi mogli su da završe svoje partije i slobodno se kreću.

S obzirom na to da Tajlanđani uveliko zavise od novca od turizma ne čudi da se izuzetno trude da osmisle kreativna rešenja kojima bi privukli ljude i zaradili novac. Zbog pandemije broj turista na popularnim destinacijama kao što je Puket pao je s 40-50 hiljda dnevno na mizernih nekoliko hiljada, piše Pun kufer.

Oko 100 jahti će učestvovati u probnom programu izolacije na moru, a oni koji se odluče na takvo krstarenje moraće da imaju negativan test na koronu.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar