Top pet najtraženijih letnjih destinacija za 2021.

Podeli:
Foto:Shutterstock

Prema podacima jednog od najvećih svetskih turoperatora TUI-ja, po dosadašnjem bukingu programa za 2021. godinu, Hrvatska se nalazi na visokom drugom mestu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije, rekao je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Izuzetno nam je drago što i istraživanje TUI-ja potvrđuje prethodne analize i procene prema kojima je Hrvatska jedna od najtraženijih inostranih destinacija Austrijanaca. Optimizam daju i procene TUI-ja kako vakcina i poboljšane mogućnosti testiranja, kod gostiju pobuđuju veći osećaj sigurnosti što pozitivno utiče i na potražnju za putovanjima“, istaknuo je Tončinić i dodao da u TUI-ju u narednim nedeljama očekuju dalji oporavak poslovanja.

Trenutni buking turoperatora TUI Austrija pokazuje kako je najtraženija letnja destinacija u 2021. godini Grčka, na drugom mestu je Hrvatska, slede Italija, Španija  i Turska. Kada se u obzir uzmu generalni trendovi i opšti interes za putovanja, omiljena inostrana destinacija Austrijanaca je Italija, dok je Hrvatska ponovno zauzela visoko i odlično drugo mesto, piše portal Punkufer.hr. 

Foto:Shutterstock

Analiza TUI-ja takođe pokazuje da je za vreme korona krize poraslo korišćenje sopstvenog prevoznog sredstva pri realizaciji turističkih putovanja, te kako su se prioriteti kupaca promenili, pa je fleksibilnost postala važnija nego ikada pre. Navedeno se posebno odnosi na mogućnost storniranja putovanja i povoljne uslove povratka novca. Do sada ostvareni buking pokazuje veći interes za hotelima više kategorije i paketima s raznim pogodnostima kao što su dodatna noćenja, sobe više kategorije, besplatni transferi i slično.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar