Foto: Shutterstock

Britanski dnevni list The Times je objavio tekst o najlepšim tajnim plažama u Evropi, a među prvih 25 plaža koje su izdvojili našle su se i dve iz našeg okruženja.

Najlepše tajne plaže nalaze se širom Evrope, i danas su izuzetno tražene, a u ovom izboru su se našle su se i dve plaže iz Hrvatske – na visokom šestom mestu se našla plaža Pasjača u Konavlima, dok se na 18. mestu našla uvala Ropa na ostrvu Mljetu.

The Times posebno ističe kako je sam dolazak do plaža deo jedinstvenog iskustva, imajući u vidu da većina divljih plaža nema putnu infrastrukturu. Upravo to ih čini još poželjnijim, uloženi trud čini taj prvi trenutak dodira sa morem još lepšim.

Plaža Pasjača

Do plaže se dolazi strmim stepenicama sa malog parkirališta, koje se spuštaju 250 metara do tirkiznog Jadranskog mora. More je ovde čisto, a plaža peskovita. Izgleda divlje i neotkriveno, a kupanje je osvežavajuće dobro, navodi se u reportaži, a prenosi TU Magazin. Plaža Pasjača se nalazi u Konavlima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pročitajte još:

Uvala Ropa

Ropa se nalazi na južnoj obali najšumovitijeg hrvatskog ostrva Mljeta, na kom rastu bujni zeleni borovi. Osim lepe i nepripitomljene plaže, ovde se nalazi i istoimeni zaselak na vrhu litice, gde posetioce čekaju meštani u svojim divnim kućama. Ovde se takođe se nalazi i kamp i restorani u kom turisti mogu odmoriti.

10 najboljih divljih plaža

U prvih deset najboljih divljih plaža ušla je i jedna grčka – pogledajte listu.

Ilha da Barreta, Algarve, Portugal

El Bollullo, Tenerife, Španija

Makris Gialos, Zakynthos, Grčka

Spiaggia Cala Suaraccia, Sardinija

Praia do Carvalho, Algarve, Portugal

Plaža Pasjača, Hrvatska

Kidrak plaža, Turska

Kimilia, Kefalonija

Phaselis, Turska

Plaža Centiz, Francuska

***

Bonus video: Top 5 najlepših „divljih“ plaža u Crnoj Gori

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram