Korčula
Korčula; Foto: Viktoriya Kraynyuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Najvolji su saveti od lokalaca.

Britanski The Times objavio je tekst „Gde ići u Hrvatskoj: 11 tajnih mesta koja lokalci vole“, za koji je autorka Lusi Grejs dobila preporuku „u hodu“.

Naime, Lusi kaže da je najbolje savete tokom putovanja tražiti od lokalnog stanovništva i da uvek postoje mesta koja treba obići, a turistički vodiči ih ne navode. tako je i ona uputstva dobijala od ljudi koje je sretala i sada je sa svetom podelila 11 lokacija za koje kaže da su „predivna mesta bez gužve na kojima je garantovana autentična dobrodošlica“.

Pročitajte još:

„Bilo da idete dobro utabanom stazom od Splita do Dubrovnika ili se nadate da ćete skoknuti usput do nekog od hrvatskih ostrva, uvek postoji više za otkriti nego što vam vodiči navode. Lepota i raznolikost hrvatskog krajolika je ono što će vam se zaista uvući pod kožu: planinski venci koji privlače planinare iz celog sveta, nacionalni parkovi ispresecani rekama i slapovima, plaže koje se protežu od Istre do dalmatinske obale zapljusnute neverovatno plavim morem. Tu je i sve više destinacija za gurmane, sa jelima koja potiču od italijanske, otomanske i slovenske tradicije, koja sjajno idu uz lokalna vina svetske klase“, piše ona.

Na prvom mestu njene liste našla se plaža Samograd na Korčuli, koju je predstavila kao divlju uvalu bez buke i barova. Na listi su i reka Ombla u Dubrovniku, Manojlovački slapovi u NP Krka, ostrvo Šipan, vila Čingrija u Dubrovniku, ostrvo Mljet, kao i nekoliko restorana i vinarija.

Autorka posebno preporučuje vožnju trajektom iz Orebića na Korčulu, kao i obilaske Zagrebačke katedrale i Zmajevih brazdi u Motovunu.

***
Bonus video: Albanija, Crna Gora, Hrvatska i Grčka: Letovanje van sezone jeftinije 30 posto

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar