Podeli
grčka putovanja
Foto: Shutterstock/mariyaermolaeva

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je odluku Vlade Grčke da dozvoli uzlazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi rešavanja pitanja plaćenih turističkih aranžmana, navedeno je u saopštenju njenog ministarstva.

Ministarka je podsetila da je Ministarstvo pokrenulo inicijativu za navedenu dozvolu i u dogovoru sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom dostavilo spisak agencija kojima je potrebno da posete Grčku iz poslovnih razloga.

“Ovom odlukom grčka Vlada je pokazala razumevanje za turistički sektor u obe zemlje, kojem je potreban oporavak od posledica pandemijske krize i rešavanje problema uzrokovanih pandemijom i omogućila nastavak uspešne saradnje u ovoj oblasti u periodu koji je pred nama”, navela je Matić.

Pročitajte još:

Ona je dodala da su time potvrđeni i tradicionalno prijateljstvo i dobri politički odnosi dve zemlje, ali i solidarnost koja je neophodna i na regionalnom i na globalnom planu za brzi povratak normalizaciji u prekograničnim kretanjima i ekonomskoj saradnji.

Matić je takođe napomenula i da je imala uvid u predlog grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa predsednici Evropske komisije Ursuli von den Lejen o hitnom uspostavljanju sertifikata o vakcinaciji protiv koronavirusa, koji bi omogućio slobodno kretanje građana između zemalja Evropske unije, ali i trećih zemalja.

Ministarka je tim povodom izrazila očekivanje da će protokoli koji bi garantovali bezbedno i slobodno međugranično funkcionisanje uskoro biti definisani, na sastanku Saveta EU 21. januara, čime će biti omogućen nesmetani razvoj turističke i drugih oblika ekonomske razmene Srbije i drugih evropskih zemalja.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar