Crna Gora granica
Foto: Privatna arhiva

Crna Gora je danas otvorila granice za građane Srbije, a jedan od prvih turista koji su je prešli za portal Nova.rs otkriva kako tačno izgleda procedura.

Stavovi Beograđana o odlasku na more u Crnu Goru podeljeni su – jedni su u fazonu da im posle svega ne pada na pamet, drugi su već na vest o otvaranju granica krenuli da se spremaju za zakasnelo letovanje. Stefan Kužet je jedan od tih.

„Čim sam čuo da Crna Gora otvara granice počeo sam da se pakujem“, kaže Stefan Kužet. „Moja sestra dole ima kuću i ona dolazi iz Austrije i taman su otvorili da se dole sretnemo. Uradio sam serološki test juče popodne i predveče su mi stigli rezultati. Testirao sam se kod privatnika i košta nešto više od 3.000 dinara. Jutros sam poranio, krenuo sam oko pola četiri da bih izbegao potencijalnu gužvu i da bih popodne već bio na plaži“, priča Kužet.

Ipak, nije znao šta tačno da očekuje.

Pročitajte još:

„U ovo doba uopšte nije bilo gužve u saobraćaju, a ni na jednoj od dve granice nije bilo vozila ispred mene. Carinici su bili malo pogubljeni, nisu ni oni sami sigurni šta i kako, a još su imali i sastanak u trenutku kada sam ja došao. Iz Srbije sam izašao najnormalnije, uz ličnu kartu, a na crnogorskoj granici su me zaustavili, rekli su mi da parkiram vozilo, pitali su me da li imam test, pa su me poslali na prvi sprat kod njihovog kolege sanitarnog inspektora. Taj inspektor je pogledao test, rekao da je sve u redu, ja sam se vratio u vozilo i dalje je sve bila rutinska kontrola saobraćajne dozvole, pasoša i da li imam nešto da prijavim, to sam najnormalnije prošao i evo sada vozim kroz Kanjon Morače ka obali“, kaže Stefan Kužet i prilaže fotke sa granice.

Foto: Privatna arhiva

*

Foto: Privatna arhiva

*

Foto: Privatna arhiva

Inače, do 7 sati iz Srbije je u Crnu Goru ušlo dvadesetak automobila, a granica je zvanično otvorena u ponoć.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (35)