grčka oktobar
Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

Mogu da se nabroje na prste jedne ruke.

Prva pomisao kad neko pomene more i kupanje jesu jun, jul, avgust. Takođe, mnogi na letovanje idu i u predsezoni, od maja, kao i u septembru.

Oktobar je već druga stvar.

Međutim, ima onih koji razmišljaju da li je moguće ići na more u tom periodu, a da nisu u pitanju Egipat ili neka egzotika poput Maldiva.

Izgleda da je moguće, i to u Grčkoj.

Doduše, retke su tačke u ovoj omiljenoj destinaciji srpskih turista gde u oktobru može da se uživa skoro kao tokom leta. Ali ima ih. Barem tako tvrde mnogi po društvenim mrežama koji su isprobali.

Oni ističu da sezona u Grčkoj ne traje samo do 1. oktobra kako mnogi veruju već sve dok je lepo vreme, posebno na južnijim destinacijama, poput Kipra. Kažu kako tamo sezona traje bukvalno do novembra.

Tu je i još par destinacija.

„U prvoj polovini oktobra sve je lutrija što se kupanja tiče, sem Rodosa i Krita, ali nama se desilo da smo krajem septembra, početkom oktobra od osam dana na kraju imali situaciju da je temperatura mora bila viša od temperature vazduha, i to za 3-4 stepena. Od druge polovine oktobra definitvno Kipar i Rodos“, tvrde oni koji su probali more u oktobru u Grčkoj.

Pročitajte još:

Ali nije sve tako idealno.

„Kupanje nije problem, mi se kupali i 1. novembra. Problem je pustoš i dosada po tim turističkim mestima. Jedino da odete u neki veći grad sa plažom ili se vozate do plaža.“

I još jedna začkoljica…

„Bili smo na Kritu 11. oktobra. Voda je topla, vreme je super, ali kratak dan.“

Daleko možda jeste, ali kako tvrde neki, isplati se svaka para…

U svemu se izdvaja još jedna zanimljiva destinacija.

„Evija, Edipsos! Imate termalne izvore na moru i prelepu prirodu…“

A šta kaže prognoza za ove destinacije za mesec oktobar ove godine?

Krit

Foto: Accuweather

Kipar

Foto: Accuweather

Rodos

Foto: Accuweather

Evija

Foto: Accuweather

U svakom slučaju, cena za odlazak na more u oktobru će biti primamljivija nego u jeku letnje sezone, ali pre nego što se rešite na put do Grčke kad ovde krenu kiše i vetrovi, dobro se raspitajte u agencijama o svemu.

BONUS VIDEO: Top 5 plaža u Albaniji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram