Ratni bunkeri s kojih puca najlepši pogled na Barselonu

Podeli:
Bunkeri Karmela Barselona
Foto: Shutterstock

Ako tražite najbolji pogled na Barselonu, više ne morate, ali pripremite se na pešačenje do Bunkera Karmela. Odatle možete videti grad iz ptičje perspektive, snimiti neverovatne zalaske sunca, ili upoznati novu ekipu – jer su bunkeri hit mesto za druženje uz pivo, gitare i male zalogaje, piše sajt punkufer.hr.

POGLEDAJTE JOŠ:

Neverovatno je, ali istinito da ni mnogi lokalci ne znaju za to mesto, pa još uvek nema gužvi. Najviše ljudi počinje da se okuplja oko šest sati, pa ako želite u samoći da upijate prirodu, najbolje je doći nešto ranije.

Od stanice metroa Alfons X potrebno je oko pola sata hodanja do bunkera. Put je umerene strmine, nije previše zahtevan, ali pripremite se na to da ćete protegnuti noge do vrha.

Bunkeri su sagrađeni za vreme Španskog građanskog rata 1937. godine, a služili su za odbranu. Nakon što se rat završio, Španci su odneli oružje, a bunkeri su prepušteni na milost i nemilost propadanju. Ipak, panoramski pogled bio je previše lep da bi se zauvek zanemarivao, pa su gradske vlasti odlučile da urede vidikovac pre 20 godina.

Bunkeri Karmela Barselona
Foto: A. Aleksandravicius / Shutterstock.comViktor Gladkov / Shutterstock.com

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar