Prizor sa staze na Zlatiboru – najveća noćna mora skijaša (FOTO)

Putovanja 15. jan. 202210:11
Podeli:
Zlatibor skijanje
Zlatibor skijanje Foto:Shutterstock/Andrej Antic

Ako vam je teško što ovaj vikend nećete provesti na Zlatiboru, na primer, uživajući u spustu na ski stazi, možda vam bude malo lakše kad vidite kakva je trenutno tamo situacija.

Naime, ni nakon praznika, gužva na Zlatiboru se ne smanjuje, a na ski stazama je posebno napeto jer svakom idiličnom spustu prethodi čekanje u gomili sa stotinama drugih skijaša.

Zlatibor Foto:Ana Vušović Marković

„To je definitivno najgora noćna mora skijaša, da čekaš sat vremena na žicu“, objasnila nam je jedna ljubiteljka skijanja.

Pročitajte još:

Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor, na ovoj planini je u prazničnom periodu boravilo više od 50.000 gostiju, a interesovanje je i dalje ogromno. To govori o popularnosti te zimske destinacije, ali i podseća da na licu mesta treba biti spreman na čekanje u redovima, posebno kad je skijanje u pitanju.

Inače dnevna karta za ski centar Tornik je 2.400 dinara (za skijaše od 12 do 64 godine), a pojedinačna vožnja žičarom 500 dinara, pa računajte.

Mada, i ako rešite da zaobiđete ski stazu i častite se vožnjom čuvenom Gold gondolom, koja je nedavno dobila nagradu „Turistički cvet“ kao najprestižnije priznanje u oblasti turizma u Srbiji, imajte na umu da se na nju ovih dana čekalo i duže od sat vremena.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar