Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Turistička organizacija Srbije danas je dodelila nagradu "Turistički cvet" kao najprestižnije priznanje u oblasti turizma u Srbiji. Kako je istaknuto, ova prestižna nagrada se na godišnjem nivou dodeljuju u 5 kategorija za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga i za doprinos razvoju i promociji turizma.

Zlatiborska Gold gondola je dobitnik „Turističkog cveta“ u konkurenciji organizacija za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

„Sa svojih impresivnih devet kilometara trase, preuzela je titulu najduže panoramske gondole na svetu. „Zlatna“ gondola povezuje centar Zlatibora sa skijalištem Tornik, što je ujedno i najviši vrh planine. Sa trenutnim kapacitetom od 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, gondola pruža mnogobrojnim turistima nezaboravan doživljaj i 25 minuta uživanja u živopisnim pejzažima Zlatibora, koliko traje vožnja u jednom pravcu“, navodi se u saopštenju.

Ipak, ako biste hteli da se na startu zimske sezone upustite u vožnju čuvenom gondolom, koja je spektakularno predstavljena u januaru ove godine, ona trenutno nije u funkciji – naime, saopšteno je da neće raditi sve do 23. decembra jer je, u skladu sa pravilima o održavanju žičare, trenutno u toku redovan godišnji i šestomesečni servis.

Za najbolju turističku organizaciju proglašena je TO grada Čačka, a za najbolju manifestaciju proglašena je „Roštiljada“ u Leskovcu, koju je u avgustu otvorio nastup Cece Ražnatović.

Pročitajte još:

Priznanje u kategoriji receptivna turistička agencija pripalo je agenciji Kontiki Travel i Service d.o.o Beograd, a u okviru ugostiteljskih objekata za smeštaj priznanje su dobili „Kraljev čardak“ Kopaonik, i etno selo „Sunčana reka“ Banja Koviljača.

Priznanje za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga kao pojedinac je primio Ranko Milanović, iz Nacionalnog parka Tara, a specijalna priznanja dobili su Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede – Hores, kao i Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije – JUTA.

***

Bonus video: Sneg zavejao Zlatiborski kraj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram