Počelo je: Pao sneg u Srbiji (VIDEO)

Putovanja 26. nov. 202113:18 > 13:27
Podeli:
Sneg, Kopaonik
Foto: Shutterstock

Tek što je počelo veštačko osneživanje skijališta - na Kopaoniku je danas pao i pravi sneg. Snimak se deli društvenim mrežama zvanično otvarajući "sezonu fotki snega" u Srbiji.

Na Kopaoniku danas veje, a već se  formirao i beli prekrivač – taman u susret otvaranju ski sezone. Ili bar kao uvertira u gomilu fotografija i snimaka snega koji svake godine u ovo doba preplave društvene mreže.

Meteorolozi već neko vreme „licitiraju“ s trenutkom kad će prvi sneg pasti i u nižim krajevima, a kako se čini, šanse postoje već od početka sledeće nedelje.

Pročitajte još:

No, i ako se ovaj sneg ne zadrži, pre dva dana aktiviran je sistem za veštačko osnežavanje. Kao i svake godine skijalište se osnežava po prioritetima, pa je za početak sistem aktiviran na stazama Karaman greben 7 i 7a, Pančićev vrh 4b, Malo jezero 2, Krst 3a i u Dolini sportova. Temperatura je bila ispod -3C, a ukupno je radilo preko 50 uređaja za proizvodnju snega, objavio je Infokop.

Ovogodišnja manifestacija Ski opening na Kopaoniku, startuje 9. decembra i trajaće do 12. decembra 2021. godine. Tokom ski openinga važiće popust u visini od 30 % na pojedinačne, poludnevne, dnevne, dvodnevne, trodnevne i četvorodnevne karte koje se kupe i koriste u vreme trajanja ski openinga, kao i za karte za sve vrste zabavnih sadržaja.

***
Bonus video: Meteorolog Marko Čubrilo o prognozi za zimu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar