Plaža u Grčkoj koju srpski turisti najviše pretražuju na Guglu

Podeli:
Foto: Phil Kelly / Alamy / Profimedia

Jedna od najčistijih plaža na Kasandri.

Ove sezone srpski turisti sve češće na Guglu pretražuju plažu Sani na Halkidikiju, a fotografije belog sitnog peska i tirkizno plave vode su sigurno jedan od glavnih razloga zbog kog ova plaža treba da se nađe na vašoj listi letnjih destinacija.

Foto: ANESTIS REKKAS / Alamy / Alamy / Profimedia

Plaža Sani većim delom pripada luksuznom hotelskom kompleksu Sani Resort, a u pitanju je jedna od najlepših plaža na Kasandri, sa belim peskom, plićakom i tirkiznim morem, piše Nikana.gr.

Plaža Sani nalazi se 45 km južno od Poligirosa i 10 km od sela Nea Fokea.

Foto: Ian Dagnall / Alamy / Profimedia

Ova plaža je nagrađivana Plavom zastavom za svoju čistoću, a duž obale je dug drvored koji posetiocima pruža lep hlad i stvara opuštajuće okruženje.

Sani je dobro organizovano odmaralište sa modernim sadržajima i mnoštvom mogućnosti smeštaja.

Jedini deo koji je na raspolaganju posetiocima koji nisu gosti kompleksa nalazi se ispred kafića Anemos.

U ovom delu je često gužva, posebno vikednom kada dolaze Solunjani. Predviđen je i prostor za posetioce sa sopstvenom opremom. U sezoni se parking mesto plaća 20e, a uključuje i ulaznicu za kompleks, a besplatno parkiranje moguće je na 400-500m od plaže.

Foto: Hercules Milas / Alamy / Alamy / Profimedia

Sani Resort vredi posetiti, prošetati se uređenim parkom, posetiti crkvu i luksuznu marinu, okupati se na zaista divnoj plaži. Na plaži Sani vas očekuje i lep zalazak sunca.

Na ovoj plaži se često organizuju festivali, a i neke ekološke aktivnosti koje se održavaju leti, posebno na Dan zaštite životne sredine, kada se održavaju seminari kako bi se ljudi informisali o važnosti održavanja plaža čistim.

Okolina plaže Sani je posebna i ima neke retke vrste flore i faune.

Foto: ANESTIS REKKAS / Alamy / Alamy / Profimedia

U nastavku plaže Sani se nalazi plaža Simantro. Lepa je zbog guste šume u zaleđu i odsustva bilo kakve buke i saobraćaja. Peščana je, sa plićakom i pogodna za decu.

***

Bonus video: Najlepše Plaže

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar