Omiljeno srpsko jezero postalo je veliko, ružno gradilište

Putovanja 01. sep. 202008:15 > 09:3671 komentara
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/School Class

Zlatibor je već neko vreme na meti javnosti zbog nekontrolisanog građenja, a aktuelni prizori posebno će izazvati ljubitelje prirode. Jer čini se da se i planina i njene šume i jezera pretvaraju u beton.

Ovog leta posetioci nisu mogli da uživaju u šetnji pored jezera koje je obeležje ovog turističkog mesta, jer je voda ispraženjena zbog rekonstrukcije korita. To je samo deo radova koji se izvode ovoga leta i zbog čega veliki broj posetilaca negoduje.

Foto: Printscreen/YouTube/School Class

Reporter emisije „Probudi se“ Nebojša Jovanović, bio je na licu mesta, a scena koju je zatekao daleko je od ohrabrujuće – Zlatibor je trenutno veliko gradilište.

Pročitajte još:

„Gradi se na desetine poslovnih objekata, rekonstriše se i centar grada. Situacija oko same zdravstvene stanice je nešto malo bolja, ali morate biti oprezni. Kako s nam rekli radnici koje smo zatekli, prilaz stepeništu bio je neobezbeđen nekoliko dana, a urađen je put koji nije asfaltiran i pitanje je kako će biti kad pane kiša“.

Dakle nije samo ružno, već nije ni bezbedno.

„Izvođač radova nije baš adekvatno obezbedio gradilište, pa se građani sami snalaze, preskaču rupe i kanale. Prilazi nisu propisno obezbeđeni ni do drugih objekata“, pokazuje Nebojša.

Pa, nije čudo što ovog leta o Zlatiboru niko ne priča, a čak ni atraktivna Stopića pećina ne može da popravi utisak.

„Očekujemo da će jezero uskoro biti napunjeno bunarima sa svežom vodom, čistom vodom, i da će sve dobiti lepe konture. Vidimo sad već da to već izgleda kao ozbiljno šetalište, Zlatiborska promenada“, rekao je Vladimir Živanović, direktor turističke agencije. Izvinio se turistima zbog eventualnih problema s prilazima i istakao da se radi na tome da Zlatibor bude „još lepši, još posećeniji i još funkcionalniji“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar