Vuk Kostić Foto: Zoran Lončarević

Glumac Vuk Kostić često priča o lovu, a ne propušta i da objasni koliko mu znači boravak u prirodi. Usput, otkrio je svoja omiljena mesta za bekstvo iz grada - u "divljinu".

„U prirodi čovek gleda u daljinu, ne kao gradski čovek koji ne vidi 30 metara ispred sebe, a i da hoće, ne može od zgrada i betona”, ispričao je Kostić jednom prilikom za „Gloriju“, objasnivši da se u zelenilu za njega „svi problemi sami rešavaju. Misli se u glavi raspliću, nema presije da nešto mora da se reši, jednostavno ste opušteni, gledate u pučinu, beskraj, i sve dođe na svoje“.

Kako je istakao, ima nekoliko svojih omiljenih mesta za takva bekstva u prirodu. „Obišao sam uzduž i popreko našu Srbiju“, napomenuo je, podsećajući i da je član lovačkog udruženja ‘Hajduk Veljko’ u Negotinskoj Krajini.

Pročitajte još:

„Tamo obožavam da idem. Idem i na Đerdap, Dunav, Mokru Goru i, naravno, Taru, na kojoj su prelepi pejzaži. Volim i Crnu Goru, posećujem je kad god je lepo vreme. Krajem oktobra sam bio u Bigovu. Kupao sam se u šortsu, nije uopšte bilo hladno. Stoga, Crna Gora mi je takođe beg, tamo sam dete”, rekao je Vuk Kostić.

Na Mokroj Gori ima svoju lovačku kućicu, a nedavno je otkrio da planira da Beograd zameni šumom i morem.

„Ako prođe auto-put do Užica, eto mene na Mokroj Gori i da putujem na predstave odatle u Beograd. A plan za lagano povlačenje vezan je za Bigovo. Sa Vojinom Ćetkovićem dogovarao sam se da kupimo neku konobu, odnosno kućicu, i da predajemo glumu na Cetinju. Da tu pecamo, Bigovo je na dva minuta od Tivta“, rekao je glumac u decembru za magazin „Stori“.

***

Bonus video: Šarganska osmica – remek delo u vrletima Mokre Gore

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar