Foto:Pero Jovović/Nova.rs

Za razliku od Beleka i izolovanog hotelskog odmarališta na kom sam bio tokom prvih nekoliko dana u Turskoj, Alanja i gradski hotel u kome se trenutno nalazim odiše potpuno drugačijom energijom.

Življe je, ima mnogo više ljudi i turista, a koronavirus je pojam koji sam zaboravio negde „usput“. Još po dolasku u hotel „Kaila„, Mustafa, vodič koji nas je prevezao od Beleka do Alanje, rekao nam je da lokalno stanovništvo ne brine puno o virusu, jer su od početka godine do sada imali tek pet registrovanih slučaja.

Foto:Pero Jovović/Nova.rs

Zbog toga, ali i zbog velike vrućine, kako kaže, ovde gotovo niko ne nosi masku.

I to jeste slučaj, što u samom gradu, što u hotelu i plažama koje se nalaze odmah prekoputa magistralnog puta, na svega pet minuta od hotelskog smeštaja. Mere zaštite ipak postoje – ali su daleko blaže nego u prethodnom mestu.

Po dolasku u hotel, postoji standarda procedura dezinfikovanja prtljaga, ali i merenja temperature. Već unutar hotela, svi funkcioniše gotovo normalno i bez razmišljanja o virusu. Jedina obavezna stavka je merenje temperature pred ulazak u sam hotelski restoran.

PROČITAJTE JOŠ

Nošenje maske je proizvoljno.

Najveći utisak na mene ostavila je peščana hotelska plaža koja vrvi od turista. Iako su ležaljke odvojene određenom distancom, i postoje propisane mere zaštite kojih se turisti većinski pridržavaju, sve funkcioniše gotovo normalno, kao što bi i bilo tokom bilo kog odlaska na letnji odmor.

Foto: Pero Jovović/Nova.rs

Barmen sa plaže ipak navodi da je sezona ove godine dosta slabija. Kako kaže, većinski ima Turaka koji dolaze na odmor iz svih delova zemlje, ali i Nemaca i Rusa, te Srba i Bosanaca. Nada se da će biti još turista koji stižu sredinom jula, kako je ranije bilo najavljeno od evropskih turističkih agencija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram