Docek Nove 2022. godine
Vatromet na dočeku Nove godine ispred Skupštine Srbije Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Gde će biti najbolje?

Konačno je najavljena „najluđa noć“ u centru Beograda, a ove godine u fokusu su izvođači biti oni koje mlađa publika sluša i voli. Na platou ispred Narodne skupštine će 31. decembra nastupiti DJ Majk Rajd, Zera, Gazda Paja, Nući i Vojaž, a u Novu godinu Beograđane će uz vatromet uvesti Teodora Džehverović. Najavljeni su i Koncert pop-rok legendi na platou ispred Muzeja savremene umetnosti, na kome će nastupiti Vlatko Stefanovski, Nikola Pejaković, Kanda, Kodža i Nebojša, Kerber, Koncert na zidiću ispred Doma omladine Beograda, serija koncerata mladih muzičara u saradnji sa Fondacijom Milana Mladenovića, a za ljubitelje džez i klasične muzike biće organizovan već tradicionalni program „Otmeno“ u Kolarčevoj zadužbini, kao i drugi programi.

Paralelno, Doček u Novom Sadu će 31. decembra uveličati britanski trio Kosheen, zatim Stereo MC’s, pa Perpetuum Jazzile, kao i čuveni domaći alternativni bendovi Repetitor, Obojeni program i Monohrom.

Mada u svom ovom šarenilu verovatno svako može da nađe nešto što bi mu prijalo ako želi da oseti tu atmosferu dočeka na trgu, proverili smo i šta za tu priliku spremaju gradivi u okruženju.

Crna Gora – Konstrakta, Džiboni, Čola

Budva je za 31. decembar bukirala muzičku zvezdu godine – beogradska umetnica Ana Đurić Konstrakta, koja je predstavljala Srbiju na Evroviziji, imaće 90-minutni nastup, a ponoć će pasti uz nastup Zlatana Stipišića Džibonija, koji će Budvane i njihove goste uvesti u 2023. Zagrevanje 30. decembra spremaju Dubioza kolektiv i Marko Nastić, a i za reprizu, 1. januara, biće „vruće“ – publika će se provoditi uz koncerte pop zvezde Sare Jo, zatim treperke Senidah i najveće pop zvezde BiH Dina Merlina. Kotor ide na „siguricu“ s legendom naše zabavne muzike, Zdravkom Čolićem koji će sa pratećim bendom 31. decembra nastupiti na glavnom trgu. Predgrupa će biti „mladi senzacionalni bokeški sastav Toć“.

Pročitajte još:

Hrvatska – Nipplepeople, Severina, Róisín Murphy

Glavni doček u Zagrebu odvijaće se na Trgu bana Josipa Jelačića uz zagrebački bend Pips, Chips & Videoclips, tajanstveni dvojac Nipplepeople, kao i niz talenata iz TV emisija – A strana i The Voice. Severina će častiti građane svog rodnog grada posebnim ulaskom u Novu godinu, a potvrđeno je da će uz nju nastupiti i hip hop dete Splita – popularni Vojko V. U Šibenik se u novogodišnjoj noći vraća fantastična Róisín Murphy koja će scenu deliti s Idom Prester i njenim electro-pop sastavom Lollobrigida. Riječane će u Novu godinu uvesti pop rokeri Vatra te Queen Real Tribute Band. U Dubrovniku su za doček zaduženi Ante Gelo s bendom i Petar Grašo, u Osijeku će svirati Crvena jabuka, u Puli Nina Badrić, u Rovinju Toni Cetinski…

BiH – od Dubioze do Bebeka

Dubioza kolektiv će razmrdati „Vječnu vatru“ u novogodišnjoj noći u srcu Sarajeva. U Mostaru će u novu 2023. godinu građane uvesti Željko Bebek, Zabranjeno pušenje nastupaće u Tuzli, dok će za Banjalučane binu deliti Goca Tržan, Galija i Legende.

***

Bonus video: Doček u Skadarliji

Komentari

Svi komentari (2)