Noć na moru u Hrvatskoj 10 evra, luks hotel u Egiptu 380

Podeli:
Plaža
Foto: Markus Lange / robertharding / Profimedia

Mnogi bi da ovo leto što pre zaborave, između ostalog, jer zbog pandemije korone nisu mogli na more, pa sve nade prebacuju na sledeću godinu. Srećom, lepi dani su i dalje pred nama, a dobra vest je što su ponude za kraj ove sezone, recimo, u Turskoj, Egiptu, Hrvatskoj nikad povoljnije.

Andrej Todorović iz jedne poznate domaće turističke agencije priča za portal Nova.rs koje su najatraktivnije ponude ovih dana.

„Sezona u Egiptu i Turskoj traje čak i do sredine oktobra i to je za turiste pravo vreme da otputuju na ove destinacije gde je prijatna klima, i dalje je toplo more, a cene su sve povoljnije. Kako u poslednjim danima interesovanje za ove destinacije raste jer su ljudi svesni da najverovatnije neće moći u Grčku, mi svakog dana objavljujemo last minut ponude. Ovih dana su izuzetno polularni paketi za dve osobe, tj. paketi gde praktično jedna osoba plaća, a druga ide gratis.“

Andrej kaže da su aranžmani pred kraj leta uvek povoljniji i da je i sada tako, s tim što su cene približno iste kao i prošle godine u ovo vreme. A ponude su zaista primamljive.

„Recimo, mi imamo ponudu za dvoje po ceni od 999 evra za boravak u luksuznom hotelu sa pet zvezdica u Turskoj na bazi usluge all inclusive“, kaže Andrej.

Pored toga, u brojnim domaćim turističkim agencijama može se naići na vrlo primamljive paket aranžmane za smiraj leta. Da biste krajem septembra ili početkom oktobra konačno osetili miris mora i čuli huk talasa, biće dovoljno da odvojite tek nekollo stotina evra za hotelski smeštaj.

Egipat

Na primer, all inclusive smeštaj od 11. do 18. oktobra, dakle, za sedam noćenja, u hotelu sa četiri zvezdice u Hurgadi u Egiptu može da se pronađe za oko 380 evra po osobi. U cenu su uračunati i avio-prevoz i takse, transferi sa aerodroma.

Zanimljivo je da je sada luksuzni hotel sa pet zevzdica u mestu Sal Hašiš u Egiptu za 10 noćenja od 22. septembra sa all inclusive uslugom oko 580 evra.

Turska

I za Tursku su ponude znatno povoljnije nego inače, pa tako sedmodnevni smeštaj u Bodrumu u hotelu sa tri zvezdice sa all inclusive ponudom košta oko 360 evra, a polazak je 22. septembra.

Ako vam je draža Alanja, polupansion za 10 noći od 22. septembra košta oko 450 evra u hotelu sa tri zvezdice.

S druge strane, all inclusive usluga u hotelu sa pet zvezdica je sa nekadašnjih oko 730 evra spuštena na oko 580 evra.

Hrvatska

Što se komšiluka tiče, izdvajaju se povoljne ponude u Hrvatskoj, pa se na tamošnjem primorju apartman po danu može iznajmiti već za 30 evra.

Recimo, u mirnom mestu Banjole na desetak kilometara od Pule apartman na 100 metara od mora košta 30 evra dnevno.

Na ostrvu Pag možete za 38 evra po danu iznajmiti apartman koji je na 30 metara od mora.

Pročitajte još:

Na ostvu Vir apartman po danu može da se nađe za 30 evra, a obuhvata sve ono što inače očekujemo od sličnog smešataja na letovanju – internet, klimu, parking, prostor za roštilj, dok je plaža na oko 200 metara od mseštaja.

U mestu Sukošan u Dalmaciji apartman za dve sobe od plaže udaljen sto metara i sa pogledom na more staje samo 25 evra. Dodatni plus je što su tu od 1. septembra cene apartmana za četiri osobe dnevno 40 evra.

Pre puta, naravno, proverite sa agencijom ili nadležnim službama koje zdravstvene provere, odnosno test na koronu možda treba uraditi.

Pritom, neke agencije daju mogućnost da se na koronu testirate preko njih, a da potom dobijete vaučer u iznosu cene testa koji možete da iskoristite za neko naredno putovanje.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar