Nezgodna prognoza za kraj septembra u Crnoj Gori, Grčkoj, Turskoj

Putovanja 16. sep. 202114:21
Podeli:
Foto: Marshall Ikonography / Alamy / Profimedia

Ako ste planirali odmor krajem septembra računajući na umereno toplo septembarsko sunce i plaže na kojima nije gužva, možda ćete morati ponovo da razmislite. Vreme će se značajno pokvariti u narednih nekoliko dana i jesen stiže brže nego što očekujete.

Grčka

U Grčkoj će na nekim mestima, nakon 20. septembra, temperatura retko kad prelaziti 23 stepena. Na nekim mestima poput Skiatosa i Asprovalte, kiša će padati skoro svakog drugog dana. Međutim, ako planirate putovanje na Zakintos ili Krit, sunce će sijati do kraja septembra, sa temperaturom do 28 stepena.

Temperatura mora je za sada i dalje prilično visoka i iznosti 26 stepeni, ali imajte na umu da će sa promenom vremena, voda biti sve hladnija.

Crna Gora

U Crnoj Gori će se vreme pokvariti mnogo brže. Budva će do kraja nedelje biti pod oblacima, a očekuju se i kiše u narednih nekoliko dana. Neće biti hladnom ali ako ste planirali sunčanje, teško da ćete pocrneti. Identična situacije je i u Herceg Novom i Baru. Pljuskovi, ponegde i oluje sa grmljavinom očekuju celu Crnu Goru.

Temperatura mora će biti nešto jedva iznad 20 stepeni.

Hrvatska

Hrvatsku očekuje više kiše nego Crnu Goru. Vreme se značajno kvari, a i temperature će se kretati između 20 i 25 stepeni. Grmljavine se očekuju skoro svakoga dana do oktobra, a sunce će se promoliti tek na nekoliko trenutaka.

Temperatura mora će biti oko 24 stepena.

Turska i Egipat

Za sve one koji planiraju putovanje u Tursku ili Egipat: nema potrebe za brigu. Temperatura na ovim mestima neće biti ispod 30 stepeni, a od kiše, barem za sad, nema ni traga.

Temperatura mora će biti oko 25 stepeni.
***

Bonus video: Najtoplija mesta na svetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar