Foto: KSCHiLI / Alamy / Alamy / Profimedia, Allison Achauer / Alamy / Profimedia, Brilliant Eagle / Alamy / Alamy / Profimedia, Aleksandr Kondratov / Alamy / Alamy / Profimedia, Travelfile / Alamy / Alamy / ProfimediaPerry Mastrovito / First Light / Profimedia

Pucketanje drva, čaj i ćebe.

Bliži nam se zima što znači da je vreme za tople, ušuškane, brvnare. Nije bitno da li više volite more ili planinu, odmoru u ovim kućicama sigurno ne biste odoleli.

Ako vam je potreban mir i ako želite da provedete kvalitetno vreme sa prijateljima ili porodicom, onda je ovo pravi izbor za vas.

Predstavljamo vam najmirnije i najlepše brvnare u Srbiji.

Šumska kuća, Tara

Šumska kuća je izgrađena 1958. godine, a 2016. je potpuno renovirana. Nalazi se u Nacionalnom Parku Tara i jedna je od prvih kuća za odmor u ovom delu planine.

Kuća je podeljena u dva apartmana, sa zasebnim ulazima i na različitim nivoima. Smeštena je u borovoj šumi, izolovana od buke i prolaznika, a u blizini kuće je i trim staza.

Kućica „Biljana“, Zlatibor

Etno brvnara „Biljana“ se nalazi na Zlatiboru i nudi vrt, pribor za pripremu roštilja i terasu. Kućica je udaljena 41 km od Bajine Bašte, 45 km od Perućca, dok se naselje Zaovine nalazi na 40 km.

Vikendica ima dve spavaće sobe, kupatilo, potpuno opremljenu kuhinju i balkon sa pogledom na vrt.

Planinska kuća „Vilovi“, Zlatar

Planinska kuća „Vilovi“ je smeštena između livada i malinjaka i iz nje se pruža božanstven pogled na obronke Zlatara i na okolnu prirodu.

Kada poželite predah od svakodnevnih obaveza u netaknutoj prirodi, budite sigurni da ćete ga ovde naći.

Planinska kuća „Vista“, Kopaonik

Planinska kuća „Vista“ ima pogled od kog zastaje dah.

Nalazi se u vikend naselju, u sklopu ski centra Kopaonik. Iako je kuća opremljena centralnim grejanjem, u njoj se nalazi peć na drva koja doprinosi toplini i ušuškanoj, planinskoj atmosferi.

U okolini se nalaze slične planinske kućice, pa je zbog toga ovaj kraj idealan za šetnju, vožnju biciklom ili jednostavno uživanje u prirodi.

Planinska kuća „Jarilo“, Fruška gora

Smeštena u nacionalnom parku Fruška gora, ova vikendica sa imanjem predstavlja idealno mesto za odmor i relaksaciju u prirodnom okruženju.

Bilo da volite planinarenje, vožnju biciklima, gledanje u zvezde, priče oko vatre, pripremanje hrane ili jednostavno uživanje sa porodicom i prijateljima – ova vikendica vam nudi sve to.

Ono što je bitno je da u blizini nećete naći mnogo komšija.

Planinska kuća „Potkovica“, Zaovine

Planinsku kućicu „Potkovica“ mnogi biraju zbog njene lokacije – nalazi se u neposrednoj blizini dva jezera, kao i nekoliko vidikovaca.

Sem lokacije, ono što čini ovu kućicu privlačnom je kamin bez kog je nemoguće zamisliti hladnije dane.

Brvnara „ZlatAir“, Zlatar

Brvnara „ZlatAir“ se nalazi na planini Zlatar, udaljena je 32 km od Zlatibora i 46 km od Mokre gore.

Poseduje divan vrt i pribor za pripremu roštilja i idealna je za parove.

***

Bonus video: Najlepša jezera u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)