Najlepša jezera u blizini Beograda za bekstvo od zagađenja

Putovanja 14. avg. 202122:28
Podeli:
Rabrovačko jezero Foto:Wikipedia

Ako vam je ponestalo ideja za vikend provod u gradu, na manje od sat vremena od centra Beograda možete naći prelepa jezera, sa opuštenim plažama i netaknutom prirodom, koja bi mogla da budu pravo bekstvo od zagađenja.

Trešnja

Trešnja je veštačko jezero okruženo šumom, koje se nalazi se u naselju Mala Ivanča, na samoj granici opština Voždovac i Sopot, na samo tridesetak kilometara od centra Beograda.

Duboki potok

Jezero Duboki potok je udaljeno dva kilometra od centra Barajeva, na oko sat vremena od Beograda. Jezero pokriva površinu od gotovo 8 hektara sa šljunkovitom plažom, a oivičeno je gustom šumom prošaranom manjim izvorima i potocima.

Markovačko jezero

Južno od Mladenovca, 60 kilometara od centra Beograda, u podnožju planine Kosmaj, nalazi se Markovačko jezero, jedno od najstarijih beogradskih veštačkih akumulacija. Na obali ima nekoliko restorana, plažu sa tuševima, staze za šetnju, mesta za ribolov, kampovanje, sportiste…

Očaga

Jezero Očaga je na teritoriji opštine Lazarevac, i jedan je od najatraktivnijih sportsko-rekreativnih centara Beograda. Snabdeva se izvorskom vodom, ima šljunkovitu plažu i uređene zelene površine, sportske terene, igrališta za decu.

Bela reka

Jezero Bela reka je veštačko jezero koje se nalazi na opštini Voždovac, u samom podnožju Avale (na oko 26 km od centra Beograda). Postoje delovi koji su prilično strmi i nepristupačni zbog velikog broja drveća, i gde se uglavnom pozicioniraju ribolovci, ali i delovi pogodni za izlet, kupanje ili opuštanje u prirodi.

Pročitajte još:

Rabrovačko jezero

Iako se nalazi na teritoriji grada Beograda, Rabrovačko jezero je od centra grada udaljeno gotovo 70 kilometara. Plaže nisu uređene, pa retko ima kupača, ali mnogi dolaze da pecaju ili jednostavno uživaju u prirodi neoštećenoj kafićima i prodavnicama.

Peskara

Tri jezera zrenjaninske Peskare udaljena su na tek nešto više od sat vremena vožnje iz Beograda. Jedno je raj za pecaroše, dva su popularna kupališta, s peščanim plažama, suncobranima, kafićima, pedalinama, sportskim terenima…

***
Bonus video: Gostilje – srpska dolina vodopada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar