Rabrovačko jezero Foto:Wikipedia

Možda vam je cela situacija s koronavirusom pokvarila neke planove za letovanje, ali alternativa vam je pred nosom, možda već za ovaj vikend - i na manje od sat vremena od centra Beograda možete naći prelepa jezera, sa opuštenim plažama i netaknutom prirodom.

Trešnja

Trešnja je veštačko jezero okruženo šumom, koje se nalazi se u naselju Mala Ivanča, na samoj granici opština Voždovac i Sopot, na samo tridesetak kilometara od centra Beograda.

Duboki potok

Jezero Duboki potok je udaljeno dva kilometra od centra Barajeva, na oko sat vremena od Beograda. Jezero pokriva površinu od gotovo 8 hektara sa šljunkovitom plažom, a oivičeno je gustom šumom prošaranom manjim izvorima i potocima.

Markovačko jezero

View this post on Instagram

#markovackojezero #markovac #mladenovac #jezero

A post shared by Petar H (@pijerino) on

Južno od Mladenovca, 60 kilometara od centra Beograda, u podnožju planine Kosmaj, nalazi se Markovačko jezero, jedno od najstarijih beogradskih veštačkih akumulacija. Na obali ima nekoliko restorana, uređenu plažu sa tuševima, staze za šetnju, mesta za ribolov, kampovanje, sportiste…

Rabrovačko jezero

Iako se nalazi na teritoriji grada Beograda, Rabrovačko jezero je od centra grada udaljeno gotovo 70 kilometara. Plaže nisu uređene, pa retko ima kupača, ali mnogi dolaze da pecaju ili jednostavno uživaju u prirodi neoštećenoj kafićima i prodavnicama.

Očaga

Jezero Očaga je na teritoriji opštine Lazarevac, i jedan je od najatraktivnijih sportsko-rekreativnih centara Beograda. Snabdeva se izvorskom vodom, ima šljunkovitu plažu i uređene zelene površine, sportske terene, igrališta za decu.

Pročitajte još:

Bela reka

Jezero Bela reka je veštačko jezero koje se nalazi na opštini Voždovac, u samom podnožju Avale (na oko 26 km od centra Beograda). Postoje delovi koji su prilično strmi i nepristupačni zbog velikog broja drveća, i gde se uglavnom pozicioniraju ribolovci, ali i delovi pogodni za izlet, kupanje ili opuštanje u prirodi.

Peskara

Tri jezera zrenjaninske Peskare udaljena su na tek nešto više od sat vremena vožnje iz Beograda. Jedno je raj za pecaroše, dva su popularna kupališta, s peščanim plažama, suncobranima, kafićima, pedalinama, sportskim terenima…

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (6)