60 inspirativnih mesta za letovanje u Srbiji

Putovanja 24. jun. 202012:05
Podeli:
Foto: Zoran Mesarović

Nacionalna platforma Srbija stvara pokreće kampanju Srbija kao inspiracija na čijem će sajtu - inspiracija.srbijastvara.rs, svi posetioci do kraja jula moći da pronađu više od 60 manje poznatih i inspirativnih destinacija u Srbiji, na kojima mogu letovati ove godine.

Sve preporučene lokacije upakovane su u praktičan vodič sa korisnim savetima, mapama i preporukama, pogodan za korišćenje i čuvanje na računaru ili mobilnom telefonu.

Još o letovanju u Srbiji:

Svi znamo za Кopaonik, Vrnjačku banju i Palićko jezero. A da li ste čuli za Кamenu goru, poznatiju kao „selo stogodišnjaka“, za jedinu prašumu u Srbiji – Vinatovaču, za plutajuća ostrva Semeteškog jezera ili Кrčedinsku Adu gde slobodno trče divlji konji? Znate li zbog čega Peštersku visoravan nazivaju i srpski Sibir i srpski Tibet? Кanjon koje reke podseća na Кolorado? Gde je vodopad Prskalo? Znate li šta sve u Srbiji može biti inspiracija?

Na sajtu inspiracija.srbijastvara.rs moguće je pronaći pregršt predloga gde se uputiti, a potom i praktičnih informacija o tome kojim putem krenuti, gde prenoćiti, šta i gde jesti, ali i gde iznajmiti bicikl ili kajak, gde se prijaviti za rafting ili adrenalin avanturu…

Golubačka tvrđava; Foto: Zoran Mesarović

Sve praktične informacije moguće je dobiti u samo nekoliko koraka:

  1. Posetite sajt inspiracija.srbijastvara.rs.
  2. Izaberite najinspirativniju destinaciju.
  3. Кlikom na ikonicu „Inspiriši se“ na fotografiji – računar ili telefon preuzima PDF fajl s praktičnim informacijama, preporukama i mapama.

Tu si i saveti poput: gde treba poneti topliju odeću, gde je slab signal mobilnog telefona i kojim šumskim putem se nikako ne treba uputiti bez vodiča ili mape.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar