Foto: AP Photo/Petros Karadjias

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da će danas početi izmeštanje svih srpskih turista sa Evije na bezbedne lokacije.

Nakon vesti da su srpski turisti na Eviji zbog požara proveli noć na trajektima, Matić je rekla da se na Eviji trenutno nalazi oko 500 srpskih putnika, koji nisu ugroženi, ali s obzirom na to da se požar na ostrvu ne smiruje, oni će radi bezbednosti biti izmešteni na druge lokacije.

”U stalnom smo kontaktu sa ambasadom Srbije u Atini i prema poslednjim informacijama od sinoć, turistički vodiči koji su predstavnici naših agencija održali su sastanak na kome je doneta odluka da se svi srpski putnici koji se nalaze na Eviji izmeste na druge lokacije. Iako nisu ugroženi, požar se ne smiruje, bezbednost naših građana je na prvom mestu i najbolje je da budu daleko od potencijalne opasnosti”, rekla je Matić.

Pročitajte još:

Sve turističke agencije se organizuju da u što kraćem vremenskom roku organizuju autobuse kako bi se naši putnici što pre prebacili na bezbedne lokacije. Danas će autobusima biti prebačena prva grupa od 200 ljudi, nakon čega će se izmestiti i ostali putnici koji se nalaze na ostrvu.

U borbi protiv nezapamćenih požara u Grkoj kao ispomoć kolegama krenule su ekipe vatrogasaca iz Srbije i njih će u Atini dočekati srpski konzul, najavljeno je iz MTTT.
***
Bonus video: Klima u autobusima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)