SMS poruka uplašila turiste u Grčkoj: Izdato hitno upozorenje

Putovanja 05. avg. 202122:06 > 22:07
Podeli:
Grčka, požar, požari, vatrogasci, gašenje, upozorenje
Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia / Promo

Stanovnici Grčke, ali i turisti koji trenutno borave u ovoj zemlji, dobili su večeras poruku koja ih upozorava da je situacija sa požarima opasna, te da izbegavaju putovanja koja nisu neophodna.

POGLEDAJTE JOŠ:

SMS poruka je uplašila mnoge turiste koji se nalaze na odmoru u Grčkoj, a u njoj se navodi da vlada velika opasnost od požara.

„U narednim danima preti velika opasnost od požara. Izbegavajte svaki postupak koji može izazvati vatru. Prilaz šumama i šumskim područjima je zabranjen. Izbegavajte nepotrebna putovanja. Ukoliko primetite dim ili vatru u vašoj blizini, odmah pozovite vatrogasnu službu na broj 199“, navodi se u poruci.

Grčka je samo jedna u nizu evropskih zemalja koje su pogođene visokim temepraturama koje su dovele do požara širom zemlje.

Glavni grad Atina i ostrvo Evija trenutno se nalaze u velikoj opasnosti, ali vatrogasne službe i kanaderi intenzivno rade na lokalizovanju požara koji bukte.

Zbog opasnosti ograničen je pristup Akropolju, najvećem turističkom dragulju primorske zemlje.

Grčka, upozorenje, vatra, požar
Foto: Promo

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević za „Sputnjik“ je rekao da se požari u Atini nalaze pod kontrolom, ali da je Evija prilično nestabilna.

„Na sreću, mesta u kojima su smešteni Srbi nisu u opasnosti, u stalnom sam kontaktu s njima. Bez obzira na situaciju, jutros su stigli i novi gosti“, istakao je Vukosavljević.

U Grčkoj je temperatura danima preko 40 stepeni, za naredne dane najavljeno je blago zahlađenje, ali će temperatura prelaziti 35 stepeni, što otežava gašenje mnogobrojnih požara.

BONUS VIDEO Dim i pepeo nad Akropoljem

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar