Ministar za Nova.rs: Kakvo nas leto čeka u Crnoj Gori

Putovanja 29. apr. 202116:41 > 16:54
Podeli:

Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja Crne Gore, bio je gost redakcije Nova.rs i odgovorio na pitanja koja turiste iz Srbije najviše zanimaju dok planiraju letovanje. Da li će se menjati uslovi za ulazak u Crnu Goru? Koje su mere koje očekuju turiste? Da li će se situacija s pandemijom odraziti na cene? - samo su neka od pitanja koja smo mu postavili.

Jakov Milatović je, govoreći o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori, rekao da očekuje da će do leta biti još stabilnija, i istakao da je zdravstveni protokol dodatno unapređen u odnosu na onaj koji je važio prošle godine.

„Ove godine s novom vladom dunuli su neko novi vetrovi. Granice su otvorene prema Srbiji i zemljama regiona i one će ostati otvorene. Mislim da je to najvažnije. Kako se epidemiološka situacija u zemlji bude stabilizovala, tako će i Krizni štab i medicinske vlasti polako liberalizovati mere“, rekao je Milatović, dodajući da se nada „jednoj normalnosti koju turisti mogu da očekuju na početku sezone“.

Pročitajte još:

Zdravstveno osiguranje za turiste, u slučaju da se razbole tokom letovanja u Crnoj Gori, biće besplatno, a prema Milatovićevim rečima, turistički radnici postali su prioritetna grupa za vakcinaciju i pre turističke sezone većinom će biti vakcinisani. Očekivano je da ostanu preporuke o držanju distance, pojačanoj higijeni, određenih protokola koje će morati da poštuju, a kada je u pitanju ponašanje na plažama, rad kafića i restorana…

„Mere koje su trenutno na snazi podrazumevju da kafići rade do 23 sata, mala privreda je otvorena, generalno sve ostale stvari prilično funkcionišu kao pre krize“, navodi ministar ekonomskog razvoja Crne Gore.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar