Foto: Sergio Pitamitz / Alamy / Profimedia

Neka mesta u Grčkoj nisu primerena za decu.

Grčka je idealna destinacija ukoliko idete na letovanje sa decom, ali treba imati u vidu da postoje određena mesta koja su poznata po žurkama i na kojima je fokus na provodu.

Kavos na Krfu, Malia na Kritu, Laganas na Zakintosu i Kardamena na ostrvu Kos su jedna od takvih mesta na koja dolaze mladi željni dobrog provoda.

Iako su ova ostrva bez sumnje veoma lepa i ako budete u prilici obavezno ih posetite, ona ne poseduju toliko sadržaja za decu.

Foto: Kristjan Porm / Alamy / Alamy / Profimedia

Na Mikonosu, recimo, ima mnogo lepih peščanih plaža koje su idealne za kupanje i sunčanje ali većina ljudi odlazi tamo zbog zabavnog programa koji uključuje dnevne i noćne žurke na plaži.

Zbog velikog broja barova, klubova i velike buke, ova destinacija se nikako ne preporučuje porodicama sa decom.

Pročitajte više

Međutim ukoliko su vaša deca malo starija, možete imati zabavan i prijatan odmor.

Ako imate bebu ili mlađe dete možda bi trebalo da izbegnete velike gužve i mesta sa mnogo turista, kao i ostrva za čiji obilazak treba više pešačenja.

Pročitajte više

Santorini i Krit su poznati po velikim gužvama u špicu sezone i zbog toga ih treba zaobilaziti. Mnogi izleti i atrakcije se nalaze na visokim liticama, što može biti teško za malu decom koja ne mogu da hodaju dugo ili se brzo umaraju.

Foto: Shuterstock

Takođe, neke od plaža na Santoriniju su kamenite i mogu biti neprijatne za malu decu. Međutim, postoji nekoliko plaža sa peskom na kojima se deca mogu zabaviti i bezbedno kupati.

Dakle, preporuka je da idete u poznata letovališta, koja imaju dosta sadržaja koji je prilagođen deci i da izbegavate nedostupna mesta sa lošom infrastrukturom i nerazvijenim putevima.

Ukoliko planirate letovanje sa decom u Grčkoj savetujemo istražite različite opcije i odlučite koja je najbolja za vas u zavisnosti od vaših potreba i interesovanja, prenosi portal grčkainfo.

***

Bonus video: Letovalište koje Srbi najviše traže nakon Sajma turizma (a nije ni Grčka, ni Turska)