Mesečevo brdo: Čudo prirode na se čijem vrhu skriva tajna

Putovanja 23. jan. 202211:54
Podeli:
Foto: huber-images.de / Gerth Roland / Huber images / Profimedia

Priroda na planinskom jugu Kine, u blizini grada Guejlina, kao i celoj regiji Gunagsi, spektakularan je prizor. Razasuti brežuljci uz vijugavu reku Li, kao i bujno zelenilo najbolje se vide s Mesečevog brda, luka koji je nastao igrom prirode, otvora širine 50 metara.

Meka planinara koji tu pristižu iz celog svita nudi i jednostavniji uspon stazom koja prolazi kroz sami luk.

Pročitajte još:

Do vrha s pećinom u obliku meseca vodi uređeni put kroz šumu bambusa od 800 stepenica, sve do visine od 380 metara, piše Pun kufer.

Ukrasi pećine su stalaktiti zanimljivih oblika poput Budinih ratnika, boginje meseca i zečeva od žada.

Mesečevo brdo nije samo neverovatno lepo, nego i jedno od najzanimljivijih u tom delu Kine, a popularizovao ga je popularni penjač Tod Skinner 1990. godine, kada su mnogi odlučili da krenu njegovim stopama.

Na severozapadnoj strani Mesečevo brdo nudi čak 14 ruta za penjanje i obilje izazova za amatere i profesionalne penjače. Kraj je popularan među posetiteljima koji žele obići pećine ili biciklom istražiti veličanstveni krajolik, a u podnožju brda nalazi se selo Li u kojem putnici mogu naći smeštaj i okrepu u restoranima.

Mesečevo brdo je zanimljivo kada se posmatra iz sela Li gde se prizori menjaju u zavisnosti od ugla gledanja poput raznih mesečevih faza. Odlučite li posetiti taj kraj dobro je znati kako je najbolje vreme za putovanje jesen, kada nije vruće niti vlažno.

***

Bonus video:Kilimandžaro – Pogled s najvišeg vrha Afrike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar