Masovni turizam je stigao – prizor sa Zlatibora govori sve

Putovanja 17. feb. 202107:20 > 07:47
Podeli:
Foto: Twitter / Srđan Dragojević

Pandemija je učinila da mnoge destinacije u našoj zemlji postanu popularnije nego ikad. Da je masovni turizam zahvatio Srbiju, najbolje dočarava snimak sa Zlatibora.

„Red za gondolu na Zlatiboru. Jezivo, ali ovo sam doživeo 2000. odvevši decu u Diznilend. Ovako se čeka za svaku vožnju. Uspeli smo možda 3 vožnje za čitav dan. Pomislih – ovo je pakao na zemlji. Gde sam ja došao?! Masovni turizam. Realnost. Stiglo i ovde“, napisao je na Tviteru Srđan Dragojević, podelivši snimak sa planine.

Ovaj red ne čudi, s obzirom na to da su mnogi građani odlučili da dva slobodna dana provedu baš na ovoj planini, koja je već godinama destinacija koju domaći turisti rado biraju.

Pročitajte još:

Osim Zlatibora, popularni su i Kopaonik i Tara, ali i Jahorina.

„Ima i pojedinačnih tura za, recimo, Sarajevo, Trebinje, kao i ture koje objedinjuju dve destinacije. Za Crnu Goru su se pojavili programi za četiri i pet dana, pre svega za obalu, a dosta su popularni i Skoplje i Ohrid, bilo u sopstvenom aranžmanu, bilo preko agencija“, otkrio je pred praznik direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić pred državni praznik.

On je takođe za naš portal nedavno govorio hoćemo li ove godine moći na more – ili će destinacije unutar Srbije opet biti prepune turista, kao što je to bilo ovih dana.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar