zlatar
Ilustraciia; Foto: Shutterstock

Prava planinska idila!

Sve popularnija planina za odmor u Srbiji jeste Zlatar. Zimovanje tamo sve je primamljivije zbog divne prirode, čistog vazduha i jer ova destinacija još uvek nije toliko urbanizovana. Ipak, ona svakako ima da ponudi luksuzan smešaj, a pojedine brvnare sa Zlatara mogu da učine da osetite kao da ste, recimo, na Alpima.

Zlatair Chalets

Među njima su vikendice Zlatair Chalets. Ove luks kolibe nalaze na 32 km od Zlatibora i 46 km od Mokre gore.

Na raspolaganju vam je kuhinja sa rernom i frižiderom. Pored toga, dostupni su ploča za kuvanje i kuvalo, kao i pribor za spremanje roštilja. Peškiri su takođe obezbeđeni.

Cena za dva noćenja za četvoro je 84 evra.

Zlatarska idila

Ove planinske kućice, koje su smeštene daleko od urbanog života i buke, predstavljaju savršeno mesto za beg od svakodnevnog života i za odmaranje u idiličnom ambijentu koji vam pruža osećaj mira.

Kuće su površine 75 m2, poseduju spavaću sobu u prizemlju sa dva kreveta i galeriju sa velikim bračnim krevetom, dnevni boravak u sklopu kog je kuhinja sa svim električnim uređajima i kompletnim posuđem, kupatilo sa tuš kabinama. Tu je i velika terasa sa baštenskim garniturama. Grejanje je na električni kotao i radijatore. Obezbeđeni su parking mesto i wi-fi. Kuće imaju prenosivi krevet za bebe. U sklopu kompleksa se nalazi letnjikovac sa roštiljem za goste.

Najam objekta za četiri osobe je 60 evra.

Forest hill

Forest Hill kuća za odmor na Zlataru nudi bar, vrt i terasu, a nalazi se u Novoj Varoši na 37 km od Ivanjice. Gostima je na raspolaganju besplatan privatni parking.

Ova vikendica ima tri spavaće sobe, trpezariju, kuhinju i flat-screen TV.

Cena za dva noćenja za četiri osobe je 120 evra.

Eko selo Vraneša

U blizini Zlatarskog jezera, u četinarskoj šumi sagrađeno je etno-eko selo Vraneša. Pogled iz njega dopire pravo do Zlatarskog jezera, pa ćete se buditi s pogledom na prozirno zelenu jezersku vodu. U blizini će vam biti i Radoinjsko jezero, planina Zlatar i Uvac.

Celo selo izgrađeno je od autentičnih materijala zlatarskog kraja: crnog bora i kamena. Ovde ćete pronaći autentične konobe, tradicionalne delove starih srpskih kuća, restoran sa ognjištem, etno-prodavnice. Bistru i zdravu pijaću vodu koristićete iz sopstvenog izvora ovog eko-sela.

Moderni deo eko-sela čine izgrađeni objekti koji su u skladu sa potrebama savremenog čoveka. Stoga, ako želite potpuni odmor u Srbiji i opuštanje, najbolje bi bilo da posetite deo ovog sela koji je nazvan etno wellness & spa. Sauna, ruska banja, tapidarjum, sobe za masažu, vital bar samo su deo onoga što vas čeka. U okviru etno velnesa nalazi se zimski bazen u zatvorenom.

Pročitajte još:

Cena za dva noćenja za dvoje je 100 evra.

Zlatarski čardaci

Svaka kućica raspolaže moderno opremljenim dnevnim boravkom sa trpezarijom i funkcionalnom kuhinjom. U prizemlju kućice nalaze se još i hodnik sa garderoberom i kupatilo, dok se na spratu nalaze dve odvojene sobe – jedna sa bračnim, a druga sa dva odvojena kreveta samca. Gostima je na raspolaganju korišćenje brzog interneta, digitalne televizije i sopstvenog parking prostora.

Najam objekta je 70 evra, s tim što su ccne, kao i drugde, obično više u dane praznika.

BONUS VIDEO: Skijanje na Kopaoniku