planine smeštaj
Foto: Shutterstock

Šta je povoljnije?

Za one koji bi da uskoro iskoriste odmor i odu na neku od srpskih planina, proverili smo koliko košta smeštaj u hotelima, a koliko u vikendicama. Na sve to ne treba zaboraviti i novac za put do tamo, eventualno za ski pas, kao i za hranu ukoliko niste u hotelskom smeštaju, ali i za svakodnevne potrepštine i piće u kafićima, gde se novac lako izvuče.

Kopaonik

Za smeštaj u luks hotelu sa četiri zvezdice na Kopaoniku trebalo bi da izdvojite prilično novca. Pet polupansiona za dve osobe koštaju oko 3.700 evra.

S druge strane, u hotelu sa tri zvezdice tri noćenja s doručkom za dve osobe su oko 340 evra.

Što se vikendica tiče, ponuda na najvećoj srpskoj planini je šarena i uglavnom zavisi od toga koliko ste udaljeni od centra. One povoljnije vikendice idu i od tridesetak evra za noć. U tom slučaju biste imali studio za tri osobe sa kupatilom, kuhinjom, terasom i besplatnim parkingom, ali biste bili podalje od centra. Tako bi, recimo, pet noćenja u tom povoljnijem apartmanu izašlo oko 150 evra, s tim što u tom slučaju ne treba zaboraviti na hranu koju ili treba spremati ili platiti u restoranima.

Pročitajte još:

U ponudi su, naravno, i luksuzniji apartmani gde noćenje košta, recimo, oko 170 evra, pa bi u takvom smeštaju pet noćenja bilo skoro 900 evra. Imali biste celu kuću za sebe – za četvoro sa dve spavaće sobe.

Zlatibor

U hotelu sa četiri zvezdice na Zlatiboru tri noćenja s doručkom za dvoje odraslih i dvoje dece koštaju oko 170 evra. Tu su i luks varijante u hotelu sa pet zvezdica gde su tri polupansiona za dvoje oko 500 evra.

Što se tiče privatnog smeštaja, cene idu od 40 evra po noći za dvoje, do recimo, 250 evra za kuću za 10 osoba sa dva kupatila.

Stara planina

Hotelski smeštaj na Staroj planini za dvoje košta oko 660 evra. U pitanju su tri polupansiona.

Apartmani, s druge strane, znatno su povoljniji. Sasvim pristojan smeštaj za četvoro možete naći za 40 evra po noći, pa sve do 160 evra, takođe za četvoro.

Tara

Tri noćenja s doručkom za dvoje u hotelu sa tri zvezdice u podnožju Tare koštaju oko 160 evra.

U hotelu sa tri zvezdice na planini polupansion u dvokrevetnoj sobi po osobi košta 4.000 dinara dnevno.

S druge strane, drvena koliba na Tari za tri osobe košta nešto manje od 50 evra po noći, dok luks moderna vikendica za četvoro košta oko 180 evra po noći.

Divčibare

Tri polupansiona za dve osobe u hotelu sa četiri zvedice na Divčibarama koštaju oko 320 evra, a u hotelu sa tri zvedice polupansion po osobi po danu je 3.900 dinara.

Prvatni smeštaj na ovoj planini može da se nađe već od tridesetak evra po noći za dvoje ili, recimo, od 120 evra za šestoro.

BONUS VIDEO: Kopaonik jutros

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar