Letovanje u Bugarskoj jeftinije od Grčke i Turske
Foto: Avalon/World Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Turisti iz Srbije obično biraju Grčku, Crnu Goru i Egipat kao letnje destinacije, ali ove godine sve veće interesovanje postoji za letovanje u Bugarskoj zbog povoljnih cena aranžmana. Na primer, aranžman koji u Bugarskoj košta oko 300 evra, u Crnoj Gori je duplo skuplji, dok je u Hrvatskoj cena čak tri puta veća za isti paket.

Bugarska je već godinu dana jedna od destinacija koja nudi izuzetan odnos cene i kvaliteta, i to je prepoznato na našem tržištu. Veliki broj putnika, pre svega iz istočne i jugoistočne Srbije, odlučuje se za letovanje tamo“, izjavio je Aleksandar Seničić za TV Prva. Dodao je da je završetak autoputa do Dimitrovgrada znatno olakšao putovanje i povezivanje.

Iako turisti koji su već posetili Bugarsku tvrde da kupanje u Crnom moru ne može da se poredi sa Jadranom ili Egejem, kvalitet smeštajnih kapaciteta i usluga u Bugarskoj na neki način nadoknađuju taj nedostatak.

Pročitajte još

Hrvatska je apsolutno najskuplja destinacija, kako u hotelskom, tako i u privatnom smeštaju. Grčka i Crna Gora su slične po cenama na našem tržištu, posebno kad je reč o apartmanskom smeštaju,“ dodao je Seničić.

Bugarska more
Foto: Avalon/World Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Ove godine, letnji aranžmani su znatno skuplji nego prethodnih godina, što je uglavnom rezultat velike inflacije.

„Odmor u Grčkoj je poskupeo između 10% i 15% za apartmane, što je očekivano s obzirom na inflaciju. U Hrvatskoj su poskupljenja preko 25%, u zavisnosti od kategorije privatnog smeštaja. Slična situacija je i kod hotela,“ zaključio je Seničić za TV Prva, prenosi „City Magazin„. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare