Foto: Shutterstock

Klasični šatori polako odlaze u istoriju. Hit godine je glamurozno kampovanje ili skraćeno glamping.

„Najbolja stvar ovog kampa je briga oko gostiju i ljubaznost. Vrlo su ljubazni i brižni i prekrasno je u kampu, brinu se i o najsitnijim detaljima. Ovde dolazimo osam godina i svaki put kad ponovno dođemo otkrivamo nove stvari“, komentarisao je Toni Manuel iz Padove.

 

U kamp u Istri gosti dolaze zbog prirode i mora, a novac im nije problem. Zato je usluga kao u filmovima.

„Ove godine nudimo jednu novost. To su osam luksuznih vila s privatnim đakuzijem i bazenom.

Pročitajte još:

„Svaka kućica ima svoga batlera koji im je dostupan 0-24 putem telefona i sve što zažele može im se dostaviti u kućicu“, objasnila je Federica Ukušić Rovina, vlasnica kampa.

I Zaton je krcat. Mobilne kućice rezervišu se mesecima ranije.

 

Ima tu i dalje ljubitelja kuća na točkovima. A i one su postale pravi luksuz. Vrednost kampera ide do pola miliona evra. Za taj novac može se pronaći i dvospratnica s bazenom na istoj lokaciji, ali Nemci biraju kamp i ne bi ga menjali ni za hotel s pet zvezdica.

„Na vlastitoj smo parceli, imamo slobodu. U hotelima smo deo sistema, ovde doručkujemo i ručamo kad želimo“, govori Jurgen iz Nemačke.

Ni najam ovakvih vozila nije jeftiniji od 1.000 evra nedeljno, a tu su još i put, troškovi parcela, struje, noćenja, takse Takvi gosti u kampove dolaze i zbog sadržaja. Traže sportske aktivnosti, radionice za decu, golf terene, bazene.

Potražnja za kampovima eksplodirala je u pandemiji. Svaki peti gost boravi u kampovima. A taj sektor sa 7,5 miliona noćenja beleži 60 odsto bolje rezultate nego prošle godine.

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram