Foto: Shutterstock/Shutterstock/Marco Rubino

Čarobna mesta za mali novac!

Uprkos sveopštem poskupljenju, i dalje je moguće naći prejeftine letove za atraktivne svetske destinacije.

Potražili smo povoljne letove za prelepa letovališta i gradove, a oduševili smo se niskim cenama. Na vama se samo da na brzinu spakujete kofere i organizujete odmor iz snova.

Pročitajte još:

Inače, novije analize pokazuju da sledi poskupljenje avionskih karata za 20 do kraja ove godine. Do kraja godine će avio-karte poskupeti za jednu petinu u odnosu na prošlu godinu, a vrhunac poskupljenja očekuje se tek u prvom kvartalu iduće godine. Zato, treba iskoristiti poslednje mesece kad je još

Najlepši provodi su oni koji se dogode spontano, pa će vas možda ova lista insprisati da priredite sebi avgust za pamćenje.

Napominjemo da su u pitanju avionske karte u jednom pravcu – ali lako možete da sebi napravite odgovarajući aranžman i opet prođete dosta jeftino.

Beograd – Santorini za 2.819 dinara

Ova veoma povoljna cena odnosi se za direktan let na najlepše grčko ostrvo za čak dva datuma – 12. ili 19. avgust. Kažu da je na Santoriniju najlepši zalazak Sunca u Evropi, a ovo je odlična prilika da i vi iskusite mediteransku magiju. Seoce Oia na Santoriniju je ubedljivo najpopularnije mestašce na planeti, čija je slikovitost i bajkovitost zaista bez premca.

Foto: Shutterstock

Niš – Krf za 2.232 dinara

Za mali novac 14. avgusta možete iz Niša odleteti na Krf, ostrvo koje je zauvek vezano za srpsku naciju. U blizini ovog ostrva u Jonskom moru je i Vido, utočište naših vojnika i spomenik koji vredi obići. A pored toga, Krf nudi mnoštvo bajkovitih plaža i prizora, tirkizno more i prelepe taverne. Još jedan jako jeftin leti iz Niša za Krf je 21. avgusta, a košta 2.349 dinara.

Niš – Atina za 6.811 dinara

Atina vam može biti odlična polazna tačka za dalje istraživanje Grčke, jer iz prestonice polaze mnogi trajekti za razna ostrva – a jeftin let je najbolji način da prekratite put. Međutim, to je grad u kojem se vredi zadržati i istražiti ga. Možete obići drevna nalazišta koja i dalje impresioniraju lepotom, ali se i kupati jer grad ima lepe plaže.

Beograd – Rim za 3.054 dinara

Romantična italijanska prestonica idealna je za bekstvo u dvoje – već možete da zamislite sebe kako jedete pastu s pogledom na Fontanu di Trevi. Najjeftiniji let iz Beograda je 11. avgusta, ali gotovo celog avgusta možete naći dosta povoljne karte. Recimo, 16. i 18. avgusta za 3.171 dinara, a 13. avgusta za 3.288 dinara.

Niš – Beč za 2.701 dinara

Grad koji je nekoliko godina unazad proglašavan za najbolji za život na svetu, uvek je dobra destinacija za kraće bekstvo iz Srbije. Uvek možete da obiđete neki novi muzej, uživate u parkovima i raznolikim aktivnostima koje Beč nudi. Naravno, i da pojedete neku od čuvenih poslastica. Najjeftiniji let iz Niša kreće 26. avgusta.

Beograd – Nica za 4.345 dinara

Ima li šta lepše od leta na Azurnoj obali? Ako želite da osetite dašak glamura Nice, požurite, jer najjeftiniji let polazi 9. avgusta. Nica je sada takođe jedno od mesta s najboljim umetničkim galerijama u Evropi, sa muzejima posvećenim Šagalu i Matisu. Uz odličnu kuhinju, savršenu klimu i glamur Rivijere, ovaj grad je veoma posebno mesto.

Foto: Shutterstock

Beograd – Valeta za 3.876 dinara

Prelepo ostrvo Malta vam je dostupno za mali novac, na letu s polaskom 17. avgusta. Idealno je za uživanje u moru i jedinstvenoj kulturi, a glavni grad Valeta je odlična polazna tačna za ovu avanturu. Čuvena Plava laguna, ali i Rajski zaliv imaju imena koja lepo opisuju kakvo uživanje nude.

Beograd – Oslo za 5.285 dinara

Sever Evrope je možda i najbolje posetiti u poznom letu, kada nećete morati da lutate prestonicom Norveške u debeloj jakni. Najjeftiniji let je 24. avgusta, pa imate vremena da isplanirate svoj odlazak u zanimljivu Norvešku. Glavni grad se nalazi na vrhu Oslofjorda, omeđen s jedne strane mirnim plavim vodama, a sa druge prostranstvom šume -a ima jedinstveni gradski ritam koji vredi upoznati.

Foto: Shutterstock

Beograd – Barselona za 6.107 dinara

Najlepši katalonski grad, s neverovatnom arhitekturom, plažama i stilom života, na dohvat je ruke za mali novac 8. avgusta. Tog datuma imate priliku da se ukrcate na let koji će vas odvesti u nezaboravnu Barselonu. Uživo možete da pogledajte dela najčuvenijeg arhitekte sveta, Antonija Gaudija, ali je to samo delić onoga što ovaj grad ima da ponudi.

Foto: Shutterstock/Marco Rubino

Niš – Stokhom za 2.819 dinara

Najzad, još jedno putovanje na sever za mali novac moguće je iz Niša, 25. avgusta. Stokholmsvoju drevnu istoriju kombinuje sa svim inovacijama modernog grada. Ostrva stokholmskog arhipelaga nalaze se na mestu gde se jezero Melaren uliva u Baltičko more. Grad je prelako obići, bilo vozom, čamcem, automobilom ili biciklom. U svakom slučaju – idealna evropska destinacija.

***

BONUS VIDEO: „Survive this“ – Paraglajding

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram