letovanje s decom
Foto: Neil Farrin / robertharding / - / Huber images / Lüdke and Sparrow / Alamy / Profimedia

Cene u junu su dosta povoljnije nego u špicu sezone.

Domaće turističke agencije uveliko nude aranžmane za popularne destinacije za letovanje. Standardno, termini za jun su povoljniji nego u jeku sezone, s tim što cena dosta zavisi od toga da li porodično planirate da idete u dalje zemlje ili region, da li putujete avionom ili autobusom, kao i da li planirate boravak u hotelu s pet zvezdica ili da iznajmite apartman. Na sve treba uračunati i dodatne troškove za hranu i piće, izlete i druge potrepštine koje se obično podrazumevaju na letovanju s mališanima.

Crna Gora

Herceg Novi

Preko agencije Kontiki Travel polupansion u Herceg Novom u hotelu sa četiri zvezdice u junu košta oko 70 evra po osobi. Deca do četiri godine besplatno mogu da borave na pomoćnom ležaju i imaju polupansion; deca od četiri do 12 godina imaju 30 odsto popusta na glavni ležaj, 50 odsto popusta na pomoćni ležaj (smeštaj i polupansion). Specijalni popust za decu u vilama (ponuda za porodice od tri i četiri člana) znači da prvo dete do 12 godina boravi besplatno, a drugo dete do 12 godina ima 50 odsto popusta na smeštaj i polupansion.

Na sve to treba dodati i troškove za put (avion, voz, autobus ili auto), kao i za vanpansionske troškove.

Petrovac

Petrovac, Crna Gora, more
Foto: Olga Golovko / Sputnik / Profimedia

Preko agencije Olympic Travel polupansion u hotelu s četiri zvezdice u Petrovcu za odrasle u junu može da se nađe za od 50 evra evra po osobi po danu. Cene za decu su za jedno dete do dve godine odrasla osoba plaća doplatu za jednokrevetnu sobu, što je 40 odsto od cene, a jedno dete od dve do 12 godina u dvokrevetnoj sobi plaća 30 odsto.

Čanj

Preko agencije Maestro Travel polupansion u junu u Čanju u hotelu s tri zvezdice po osobi košta oko 3.000 dinara. Deca do četiri godine borave besplatno, bez ležaja i hrane, deca od četiri do 12 godina plaćaju po 70 odsto od cene, dok deca od četiri do 10 godina na zajedničkom ležaju s roditelijima plaćaju 50 odsto od cene.

Preko sajta AirBnb apartmani u Crnoj Gori umogu da se iznajme od 15 evra za noć, pa do nekoliko stotina evra, u zavisnosti od lokacije.

Turska

Leto u Turskoj obično podrazumeva boravak u hotelu sa više zvezdica na bazi usluge all inclusive jer je tako najjednostavnije i najviše se isplati.

Antalija/Side

Preko agencije Travelland sedmodnevni paket aranžman u mestu Side u Anataliji u Turskoj u junu košta oko 660 evra po osobi u hotelu sa pet zvezdica. Deca do dve godine letuju besplatno, a deca od dve do 13 godina plaćaju oko 280 evra.

Cena obuhvata prevoz avionom i all inclusive smeštaj.

Marmaris

Turska, more
Foto: – / Huber images / Profimedia

Smeštaj u junu u Marmarisu za 10 dana u hotelu s četiri zvezdice po principu all inclusive košta oko 670 evra po osobi. Deca do dve godine borave besplatno, deca od dve do sedam godina plaćaju oko 270 evra, dok deca od sedam do 13 godina plaćaju 480 evra.

Kušadasi

Preko agencije Ponte 11 dana u Kušadasiju u junu (all inclusive – avion + smeštaj) u hotelu sa tri zvezdice košta od 530 evra po osobi.
Dete od dve do sedam godina plaća oko 270 evra, a dete od sedam do 12 godina plaća oko 390 evra.

Egipat

Za leto u Egiptu prva asocijacija su obično hoteli u kojima imate sve što vam treba – i smeštaj, i hranu, i piće, i provod.

Hurgada

Preko agencije FilipTravel paket-aranžman od sedam noćenja (avion + smeštaj u hotelu s četiri zvezdice) u junu košta oko 570 evra po osobi. Deca od dve do 14 godina plaćaju oko 350 evra, a ako su oba deteta starija od sedam godina, cena za drugo je oko 460 evra.

Sahl Hašiš

Egipat, more
Foto: Lüdke and Sparrow / Alamy / Profimedia

Preko agencije Big Blue 10 dana u spa hotelu s pet zvezdica na bazi all inclusive usluge košta po osobi oko 750 evra.

Cena za dete je oko 380 evra, a ako su oba deteta starija, drugo plaća oko 550 evra.

Ova cena obuhvata avionski prevoz i takse, smeštaj u hotelu, dok u cenu nisu uračunati ulazna viza za Egipat od 25 dolara koja se može kupiti na aerodromu u Hurgadi. međunarodno zdravstveno osiguranje, fakultativni izleti, lični troškovi.

Šarm El Šeik

Preko agencije Kontiki prevoz avionom plus all inclusive smeštaj u hotelu s četiri zvezdice za deset noćenja po osobi u junu košta od 560 evra.

Cena za decu je po 380 evra, a ako su oba deteta starija, drugo plaća 450 evra.

Pročitajte još:

Grčka

Paralija

Za letovanje od 10 dana u Paraliji agencija Fun Travel nudi porodične aranžmane u junu u vilama. Za 10 noćenja i autobuski prevoz cena po osobi je oko 170 evra.

Deca do 10 godina mogu da borave u zajedničkom ležaju i ostvaruju gratis smeštaj.

Krf

Krf, more
Foto: Steve Bentley / Alamy / Profimedia

Agencija Amos Travel takođe nudi letovanje na Krfu. Za 225 evra po osobi dobijate prevoz autobusom, povratni prevoz trajektom do Krfa i najam izabranog smeštaja na bazi 10 noćenja.

Deca do dve godine besplatno borave (imaju sedište u autobusu, nemaju krevet), deca od dve do 12 godina plaćaju 60 evra (imaju sedište u autobusu, nemaju krevet), a deca od dve do 12 godina mogu da imaju popust 30 odsto na cenu i da imaju i sedište u autobusu i krevet.

Lefkada

U Filip Travel agenciji u hotelu s tri zvezdice u Lefkadi u junu noćenje s doručkom odrasle će koštati oko 30 evra po osobi po danu, a za decu do 12 godina boravak je besplatan.

Albanija

Drač

Preko agencije Euroturs u hotelu sa četiri zvezdice leto u junu košta oko 260 evra po oosbi za sedam noćenja.

Deca do šest godina borave besplatno, a starija deca plaćaju oko 115 evra.

U pitanju je cena bez prevoza, za smeštaj na bazi polupansiona (doručak i večera).

Saranda

Preko agencije Sole Azur leto u Sarandi u junu košta oko 400 evra po osobi za 10 noćenja u hotelu sa tri zvezdice.

Deca do dve godine plaćaju 60 evra, a starija deca 220 evra.

U pitanju je cena za noćenje s doručkom sa autobuskim prevozom.

Hrvatska

Opatija

Preko agencije Feliks Travel smeštaj u hotelu s dve zvezdice u Opatiji košta oko 320 evra. U pitanju je cena za autobuski prevoz i sedam noćenja sa doručkom.

Deca do dve godine borave besplatno (u zajedničkom ležaju sa dve osobe), a plaćaju prevoz 45 evra, dok deca od dve do 12 godina imaju 30 odsto popusta.

Dubrovnik

Preko agencije Jungman Travel smeštaj u apartmanima u Dubrovniku košta od 50 evra u junu. U pitanju je cena po apartmanu po noćenju, dok je prevoz sopstveni.

Na to ne treba zaboraviti cenu za hranu i piće, kao i dodatne troškove za ulaznice, izlete, plažu.

Hvar, Dalmacija, Hrvatska, more
Foto: Neil Farrin / robertharding / Profimedia

Hvar

Preko agencije Travel Land 10 noćenja u hotelu sa tri zvezdice košta oko 600 evra za uslugu all inclusive. Prevoz je sopstveni, a deca do 12 godina ne plaćaju boravak u hotelu.

BONUS VIDEO: Najlepša jezera Srbije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram