Koliko košta da iznajmiš splav na reci?

Podeli:
Jana Aleksić Foto: Nova S printscreen

Splavovi su sve popularnije destinacije za odmor, a zbog korone za iznamljivanje ovih oaza na vodi vlada mnogo veće interesovanje nego ranije. Kako se kreću cene rentiranja?

„Cene iznajmljivanja splavova kreću se od 10, 20, 30 evra pa na dalje – zavisno od opremljenosti. Cenu određuje mesto, prilaz, parking, koji su objekti u blizini“, otkriva u emisiji „Probudi se“ Jana Aleksić iz Halo oglasa.

Ona kaže da se najviše traže splavovi na Savi i jezeru Perućac, a da ih uglavnom iznajmljuju mlađe osobe, od oko trideset godina.

Pročitajte još:

Inače, u Srbiji je registrovano oko 1.500 splavova.

Koncept boravka na ovim plutajućim objektima se drastično promenio u poslednjih 30 godina, otkriva vlasnica jednog splava Margarita Petrović Gita.

„Nekad si na spalvu mogao da sedneš, digneš noge, skineš cipele, kao da si u svojoj kući. Danas su to kafane koje imaju svoja pravila. Kod nas dolaze ljudi da se opuste da pobegnu malo od problema, svakodnevnice“, kaže Petrović.

Kad je ona kupila svoj splav, na Savi je postojalo tek tri slična objekta.

„Napravili smo mesto koje je bilo specifično za Beograđane, danas se to izgubilo. Splavovi su potrebni je vam ulivaju snagu, zdravlje, mogućnost da plivate, komunicirate s vodom. Voda je živa i ako osluškujete možete i da pričate. Voda je život, mi smo svi nastali iz vode“, zaključuje vlasnica kultnog splava na Savi.

***

Bonus video: Lepote Crne Gore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Komentari

Vaš komentar