Navajo plaža
Navajo plaža; Foto: Fanika Zupan / Alamy / Alamy / Profimedia

"Grčko leto 2022."

Plaža Navajo na Zakintosu u Grčkoj je poznata u celom svetu i gotovo uvek na listama najlepših i najatraktivnijih. Ipak, ovog leta s te plaže stiže malo drugačija slika.

Fotografiju koja je uzburkala javnost na internetu objavio je ekolog Mihalis Bakas na svom Fejsbuk profilu, a na njoj vidimo gomilu đubreta nasred plaže, koja, kako deluje, turistima i ne smeta.

“Grčko leto 2022. Ne mogu da razumem kako možete da platite da odete na nekoliko sati na jednu od najlepših plaža na svetu i tamo ostavite svoje smeće”, napisao je Bakas ispod fotografije.

Ispostavlja se da je problem mnogo veći od bahatih turista.

Pročitajte još:

U razgovoru za grčki portal „protothema.gr“, gradonačelnik ostrva Nikitas Aretakis je objasnio da ova plaža nije u nadležnosti opštine i samim tim ona nije odgovorna za čišćenje. On je istakao da do pre oko mesec dana, dok je opština upravljala plažom, nije bilo smeća.

„Mi smo do pre mesec dana upravljali plažom Navajo i vodili računa o čistoći i na plaži i na zemljištu iznad gde se nalaze kantine. Međutim, njome sada upravlja Komitet za korišćenje i unapređenje plaže, koji je osnovan decembra 2021. Komitet će stoga morati da angažuje brod i ljude koji će biti na plaži i skupljati smeće. Dok smo bili nadležni, imali smo i osobu koju je plaćala opština da bi čistila plažu, a imali smo i ljude koji su čuvali turiste da ne bi bilo problema oko olupine broda. Sada nam je jedina obaveza da imamo spasioca. Komitet treba odmah da pronađe rešenje za ovaj problem“, rekao je on, a prenosi Mondo.

***

Bonus video: Top 5 plaža u Albaniji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (3)