Krit
Krit; Foto: a-plus image bank / Alamy / Alamy / Profimedia

Evo koje temperature možete da očekujete.

Septembar je najbolji mesec za grčka ostrva: temperature su još visoke, more je toplo i nema letnjih gužvi, piše 101 holidays i skreće pažnju turistima na ostrva na kojima je u ovom periodu najtoplije.

Kos

Kao na većini grčkih ostrva, početak septembra na Kosu zna da bude jako vruć, dok krajem meseca temperature kreću da padaju. S prosečnom dnevnom temperaturom od 28 stepeni i 11 sati sunca, more je na prijatnih 24, a noću temperatura retko padne ispod 20ºC.

Krit

Krit je najveće grčko ostrvo izuzetne prirodne lepote, pozvani ste da ih istražite – dnevna temperatura je u proseku 27 stepeni, broj sunčanih sati je 10, a kiše u septembru tamo gotovo da nema. Temperatura mora je savršena za kupanje na 23ºC, a noću se temperature obično drže iznad 18ºC.

Samos

Teško je odoleti skretanju ​​sa utabanih staza na Samosu do skrivenih, fantastičnih plaža, ili tradicionalnih sela, ali imajte na umu da je u septembru prilično vruće, sa 11 sunčanih sati dnevno i maksimalnim dnevnim temperaturama od 29 stepeni. Noću su minimalne temperature oko 17ºC, a more se drži na oko 23ºC.

Pročitajte još:

Krf

Krf je takođe lep u septembru, kad temperature dnevno u proseku idu do 27ºC, more je na oko 24ºC  a plaže su prijatno tihe. Tek krajem meseca postoje šanse za kišu, uglavnom možete da računate na devet sunčanih sati dnevno.

Santorini

Santorini je malo hladniji, s prosečnim dnevnim temperaturama od 25ºC, ali na njegovim peščanim plažama, more je sjajno za plivanje sa prosekom od 24 stepena. Takođe, dani imaju 10 sunčanih sati i skoro da ne postoje šanse za kišu.

***

Bonus video: Korčula – biser Jadrana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare