Maldive del Salento
Maldive del Salento; Foto: Luca Antonio Lorenzelli / Panthermedia / Profimedia

Maldive del Salento naziv je poznatog kupališta koje se nalazi u marini Peskoluse u Italiji, a zahvaljujući bistroj vodi i belom pesku plaža je dobila naziv po ostrvskoj državi u Indijskom okeanu.

Maldive del Salento Peskoluse smatra se „rajskom destinacijom“ i jednim od najlepših obalnih delova u Apuliji. Osim zlatnog peska i kristalno plavog mora, ovo mesto karakterizuje krajolik divljih ljiljana, paprati i crvene zemlje.

Oni koji ovde dolaze prvi put uvek se vraćaju fascinirani magijom mesta, sjajem boja i brojnim mogućnostima za rekreaciju koje nudi marina Peskoluse.

Plaža je puna klubova i odmarališta koja ugošćuju lokalno stanovništvo i turiste. Takođe, ovaj obalni deo ima i plaže koje zadržavaju svoj prirodni, divlji izgled.

U preporukama za turiste ističe se da ne moraju da se drže samo kupališta Maldiva del Salento te da mogu da istraže i obližnje obalne gradove, uključujući Otranto i Santa Maria de Leuka.

Ovo područje je takođe riznica za ljubitelje arheologije, među najvažnijim u južnoj Italiji, a obuhvata praistorijske pećine, megalitske spomenike, nekropole i drevna naselja.

Bonus video:

Plaža „evropskih Maldiva“ je ipak ono što najviše privlači pažnju, a dobila je hiljade recenzija na TripAdvisoru. Dok mnogi tvrde da se mesto ne može porediti s pravim Maldivima, u komentarima su isticali da se ovo poređenje zapravo veže za bistrinu morske vode koja podseća na onu koja okružuje spomenutu ostrvsku državu.

„More je tako čisto, plavo, toplo i veoma plitko. Možeš da odeš daleko i pod nogama ne osećaš ništa osim mekog peska. Fenomenalno“, samo je jedan u nizu komentara.

***
Bonus video: Dnevne žurke na plaži Ploče u Crnoj Gori