lefkada zemljotres
Foto: Privatna arhiva

„Vrlo je neprijatno kad te zemljotres probudi.“

Rano jutros zemljotres jačine 4,3 stepena po Rihterovoj skali pogodio je ostrvo Lefkada u Grčkoj. Kako je sve izgledalo i kakva je situacija sada, za Nova.rs priča Novosađanka Dragana Radulović koja je u ovom letovalištu sa suprugom.

Za početak, ona kaže kako je sve počelo.

„Suprug i ja smo smešteni u Nidriju i jutros oko sedam časova po grčkom vremenu čula sam neko komešanje, hodanje i osetila sam da mi se ljulja krevet. Tad kad se krevet zaljuljao, shvatila sam da je zemljotres. Suprug je tada već bio izašao na terasu da vidi šta se dešava, a potom sam izašla i ja, kao i drugi ljudi smešteni do nas. Svi smo se uznemirili, ali uglavnom mi smo svi dobro. Nema neke štete ovde trenutno, nije bilo opasno, ali je bio vrlo neprijatan osećaj. Pogotovo kad te potres budi“, kaže Dragana.

Ona otkriva i da li je bilo reakcije nadležnih.

„Ne. Niko nam ništa nije rekao. Niti bilo ko spominje. Kao da se ništa nije ni desilo.“

Pročitajte još:

S druge strane, kada su vremenske neprilike u pitanju, poput skorašnjeg nevremena na Tasosu, nadležni u Grčkoj obično upozoravaju i turiste SMS porukama na nadolazeće opasnosti. Ali sada se čini da je slična reakcija izostala.

„Mi smo tek stigli i bićemo ovde do 16. septembra. I iskreno se nadamo da neće više biti zemljotresa. Srećom, sada se normalno kupamo, uživamo u talasima na jednoj od plaža. Sutra ćemo verovatno do plaže Egremni i iskreno se nadam da nije oštećeno stepenište koje je tamo skoro napravljeno“, zaključuje naša sagvornica.

Inače, zemljotresi na Lefkadi su ranije više puta uništavali čuvenu plažu Egremni, koja važi za jednu od najlepših plaža u Grčkoj.

Sada je epicentar zemljotresa bio je u moru, 16,5 kilometra od mesta Vasiliki.

Ranije je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) saopštio da je epicentar bio vrlo plitko, na samo dva kilometra, sa magnitudom od 5,2 stepeni.

BONUS VIDEO: Top 5 najlepših „divljih“ plaža u Crnoj Gori

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)