U komentarima se može pročitati da su cene u Kolašinu veće nego u Italiji.

Zimska turistička sezona je počela, ali odlazak u neki od domaćih ski-centara za većinu crnogorskih građana predstavlja samo san, jer su troškovi boravka na tim destinacijama ove godine znatno povećani. Društvenim mrežama deli se fotografija za koju se tvrdi da je cenovnik jednog kolašinskog restorana.

Pročitajte još:

Cenovnik iz jednog kolašinskog restorana osvanuo je na društvenim mrežama i izazvao je buru komentara, ne pozitivnih. Naime, porcija kačamaka košta čak 30 evra, pasulj je 20, hamburger 10, a šolja kiselog mleka pet evra.

U komentarima se može pročitati da su cene u Kolašinu veće nego u Italiji, piše Cdm.me.

Udruženje kolašinskih ugostitelja saopštilo je portalu Javnog servisa da vest koja je juče odjeknula a tiče se cena kačamaka i ostalih specijaliteta u Kolašinu kreirala pogrešnu sliku o ovoj turističkoj destinaciji, te da su sa izuzetkom restorana na ski centru Kolašin 1450 cene ostale uglavnom nepromenjene u odnosu na prošlu godinu.

„Informacija o ceni kačamaka od 30 evra na Skijalištu 1.450 u Kolašinu odjeknula je širom regije te kreirala pogrešnu sliku o turističkoj destinaciji. Cene u kolašinskim restoranima se nisu drastično menjale, a specijalitet po kojem je prepoznatljiv ovaj grad se ceni od 8-15 evra ( 400-500 grama).“

Kako kažu, trude se da zadrže domaćinski pristup i da cene nisu menjane više od 10 odsto u odnosu na prošlogodišnje, iako su poskupele brojne namirnice.

„Dok se ugostitelji trude da iskoriste praznične dane jer sezona kasni zbog nedostatka snega i veštačkog osnežavanja, umesto podrške sada dobijaju i negativan PR. Pored toga što inspekcije vrše intenzivne kontrole u Kolašinu za vreme praznika, ove godine bez osnežavanja bila je potreba da država da podršku privredi“, istakli su ugostitelji.

Čuvari lokalnog duha i recepture domaćih specijaliteta od kolašinskih namirnica krompira i sira, pozivali su sve goste da ih posete i uživaju u praznicima, piše Rtcg.me.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare