Foto:Ana Vušović Marković/Nova.rs

Kafu, sok, pivo, ali i komplet lepinju ili palačinke na ski stazi na Zlatiboru, ispod čuvenog vrha Tornik, u brvnarama koje tokom zime, posebno u vreme novogodišnjih i božićnih praznika vrve od gostiju, nećete platiti skuplje nego u prosečnom kafiću u centru Beograda.

Cenovnici u jednom od najposećenijih zimskih odmarališta “bodu oči” i najskuplji su u centru grada, ali ni kafići na ski stazi ne zaostaju, jer – nema konkurencije.

Od najjeftinijih napitaka, domaće kafe od 180 i kisele vode od 170 dinara, cene rastu preko čajeva koji su 250 i sokova od 300 dinara, a po istoj ceni možete poručiti i pivo ili rakiju, ako ste za nešto žestoko.

Zlatibor cene
Foto:Ana Vušović Marković/Nova.rs

Ukoliko se sa staze vrate gladni, skijaši mogu dobiti komplet lepinju sa pršutom po ceni od 450 ili slatku palačinku za 250 dinara.

Zlatibor cene
Foto:Ana Vušović Marković/Nova.rs

Važno je znati da kod ski staze “Tornik“ na Zlatiboru postoje samo dva lokala u podnožju i jedan na samom vrhu, koji možete posetiti kada siđete sa žičare.

Pročitajte još:

Ukoliko uspete da uđete (što je nemoguća misija) i probijete se kroz gužvu, možete popiti topli ili hladni napitak unutra i ugrejati se uz vatru. Ipak, većina gostiju ostane napolju, na drvenim klupama i ležaljkama, što ako je sunčano, daje prednost, a cene u sva tri lokala su manje-više iste.

Ukoliko vam se ne dopadne ono što dobijete u ove tri brvnare, koje nude mogućnost za predah od zimskih sportova, prvi sledeći restoran ili kafić udaljen je nešto manje od 10 kilometara vožnje, ili pešačenja po dubokom snegu, pa se verovatno ne bi isplatilo.

***

Bonus video: Sneg zavejao Zlatiborski kraj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram