Apokaliptični prizori s omiljenih letovališta u komšiluku

Putovanja 06. dec. 202011:04 > 11:13
Podeli:
Očekuju se talasi od 6 metara; Foto: Nel Pavletic / Avalon Editorial / Profimedia

Za celu jadransku obalu proglašen je crveni meteoalarm, sprema se žestoko nevreme i očekuju se talasi i do šest metara. Međutim, već sad, s omiljenih letovališta stižu apokaliptični prizori.

Mi se ovih dana mučimo s košavom, RHMZ je izdao hitno upozorenje, i očekuje se da će na snazi biti sve do 9. decembra. Paralelno, primorskim mestima u komšiluku snažni vetrovi nose i dodatne probleme.

Pročitajte još:

Za Istru, Dalmaciju i ostrva najavljeno je izuzetno opasno vreme. Crveni alarm oglašen je zbog olujnog, ponegde i orkanskog juga uz udare do 130 kilometara na sat, uglavnom na otvorenom moru, prenosi Index.

Uz takve udare juga, očekuju se talasi i do šest metara, kao i obilna kiša.

Neki delovi hrvatskog primorja već su potopljeni.

A stanovnici s razlogom strepe od novih olujnih udara i iz minuta u minut kaže snimke.

*

A posebno čudna slika stiže iz Vranjica kod Splita, koji se probudio pod penom.

Doduše, to nema veze s vremenskim prilikama, već je ekološki incident – ispostavilo se da se kompaniji Ameropa aktivirao protivpožarni sistem i da je došlo do curenja pene u more.

I Crna Gora strepi od nevremena.

Nedavno smo gledali i snimak delfina kod Herceg Novog, ali sad su razglednice iz Montenegra uglavnom spoj uzburkanog mora i tmurnog neba, mada, hvala bogu, zasad ostaje na tome.

Ipak, nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane na zapadnom delu ostrva Ada Bojana koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar