Grčka plaža
Grčka plaža; Foto: Profimedia

Dve prelepe grčke plaže ušle su na Forbsovu listu 10 najbezbedinijih destinacija u Evropi za letovanje nakon pandemije koronavirusa.

Kako je istaknuto, selekcija je bazirana na nekoliko kriterijuma kao što su procenat zaraženih koronavirusom, veličina plaža i broj kvadratnih metara po osobi, ponudi smeštaja i odnosu prema zdravstvenoj zaštiti turista, ali i blizini bolnica koje nisu bile preopterećene tokom krize.

Na listi su se našle najduže evropske plaže, na kojima „čak i u vrhuncu sezone, održavanje distance neće predstavljati problem za bezbedan odmor“, a na prvom mestu je grčka Preveza.

Pročitajte još:

Uz podsećanje da je Grčka jedna od evropskih zemalja koja je najbolje podnela pandemiju, skreće se pažnja na mere bezbednosti koje su već počele da se primenjuju, poput distance od četiri metra između suncobrana.

„Poznata po odličnom odnosu cene i kvaliteta usluge, Preveza, koja se nalazi na severozapadnoj strani zemlje, ima reputaciju „anti-Sen Tropea“: cene u hotelima, restoranima i kafićima su pristupačne, a ovog leta ležaljke su besplatne (i čiste se nakon svakog korisnika). Grčka je takođe smanjila poreze na letove, vozove, autobuse i brojne usluge kako bi privukla putnike“, navodi organizacija European Best Destinations.

Monoliti, glavna plaža Preveze, sa dužinom od 22 kilometara, najduža je u Evropi.

Grčka je zauzela i peto mesto ove liste, s Halikounas plažom na Krfu.

Halikounas je peščana plaža koja se proteže na više od 3 km, na jugozapadnoj obali ostrva, udaljena oko 25 km od glavnog grada Krfa. Putem je razdvojena od jezera Korison, i važi za dobar izbor onih koji traže miran odmor, ali i za ljubitelje sportova na vodi.

Pročitajte još:

„Kao što je ranije pomenuto, Grčka je jedna od najbezbednijih destinacija u Evropi. Vlada preduzima konkretne mere za bezbedan odmor kao što su distanciranje na plažama, dezinfekcija apartmana, menjanje filtera klima u sobama nakon svakog boravka, merenje temperature putnicima na aerodromu, dostupnost maski i bolničkih kreveta“, navodi se u tekstu Forbsa.

Grčka zvanično startuje turističku sezonu 1. jula, a nova pravila ponašanja nakon pandemije koronavirusa već su zaživela na plažama.

Pogledajte celu Forbsovu listu najbezbednijih plaža u Evropi:

1 – Preveza, Grčka

2 – Comporta, Portugal

3 – Hel Peninsula, Poljska

4 – Porto Santo (ostrvo Madeira), Portugal

5 – Halikounas (Krf), Grčka

6 – Riviera bay beach, Malta

7 – Meia Praia, Portugal

8 – Jurmala, Letonija

9 – Nida, Litvanija

10 – Binz, Nemačka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)