Seks šop
Seks šop: JOEL SAGET / AFP / Profimedia

Koronavirus je u mnogo čemu izazvao kolaps i opadanje, ali ne i u entuzijazmu za korišćenje seksualnih igračaka. Bar kad su druge zemlje u pitanju. U trenutno najvećim žarištima na svetu, Italiji i Americi, ova industrija beleži strmoglavi skok za više od 60 odsto u odnosu na projekcije i upravo su te brojke bile razlog da proverimo kakva je situacija kod nas.

U pokušaju da dođemo do odgovora, pozvali smo nekoliko seks šopova. U jednom su nam rekli da zbog situacije nisu u mogućnosti da nam odgovore, a u drugom da ne mogu trenutno da pričaju jer su „u velikoj gužvi“.

Pričekali smo da se situacija u radnji malo razgužva, pa smo porazgovarali sa Milanom Dragićem iz seks šopa „Argus“. Kako nam je rekao, posao ide slabije od uvođenja vanrednog stanja, ali je iznenađujuće da se neke stvari više kupuju.

„Vibratori, sprave za stimulaciju, masturbatori i donji veš dosta dobro idu. Žene su očigledno dosta usamljene čim se toliko traže vibratori, a muškarci ovih dana pojačano kupuju veš, verovatno za poklon. Promenio se način na koji ljude provode vreme kod kuće, verovatno je i organizacija drugačija, seks je jedna od stvari koja se češće upražnjava, ljudi više razmišljaju o njemu i po svemu sudeći se više igraju. Nama se pazar naravno smanjio, ali činjenica je da imamo oko 15-ak grupa proizvoda. Ono što manje ide su penis pumpe, one se manje prodaju“, kaže Dragić.

Pročitajte još:

Sličnu priču smo čuli i od Vlade Stanojevića iz seks šopa „Vaši snovi“.

„Porasla je potražnja za vibratorima i masturbatorima, a opala za sredstvima za potenciju“, kaže on.

I tu se čovek malo zamisli. Ok, za vibratore i masturbatore je jasno, ali kako odjednom muškarcima nisu potrebna sredstva za potenciju i razna čuda koja ih „dižu iz mrtvih“?

„Masa muškaraca kupuje te preparate pre nego što odu kod ljubavnice, a s obzirom na to da je karantin, oslabila je i prodaja jer sad sede kod kuće sa suprugama. Oni inače vole da se pohvale da su našli mlađu, bolju, vole da ispričaju za šta im treba i uvek je ista priča – sa ženama je sve ok, ali sa strane im treba pojačanje. Sad su prepušteni ženama i ne trude se zbog toga dodatno, nema avantura“, rekao nam je prodavac iz jednog onlajn seks šopa koji je želeo da ostane anoniman.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram